Bilişim dersi artık zorunlu

Bilişim dersi artık zorunlu

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, 5'inci ve 6'ıncı sınıflarda bilişim teknolojileri ve yazılım dersinin zorunlu olması yönünde karar aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı (TTK), ortaokulların haftalık ders çizelgesinde değişiklik yaptı.

Gelecek eğitim-öğretim yılından itibaren 5'inci ve 6'ncı sınıflardan başlamak üzere kademeli uygulamaya konulacak değişikliklere göre, yabancı dil dersi 5'inci ve 6'ncı sınıflarda haftada 3 saat olacak. 5, 6, 7 ve 8'inci sınıflarda haftalık seçmeli ders saati 6 ve haftalık toplam ders saati ise 35 olarak belirlendi.

Bilişim teknolojileri ve yazılım dersi, seçmeli dersler listesinden çıkarılarak, haftada 2 saat olmak üzere zorunlu dersler arasına alındı.

TTK Başkanı Emin Karip, AA muhabirine, bilişim teknolojileri ve yazılım dersinin zorunlu hale getirilmesiyle, çocukları teknolojinin tüketicisi değil üreticisi haline getirmeyi, yeni tasarımlar, fikirler ve projeler ortaya koymalarına yardımcı olmayı sağlamayı amaçladıklarını bildirdi.

Haftalık ders saati 35 olacak
Ders saatleriyle ilgili değişikliğe gidildiğini de belirten Karip, "Toplam ders saati 5, 6, 7 ve 8'inci sınıflarda 35 olarak düzenlendi. Böylece haftanın 5 günü, her bir gün 7 saat ders yapılarak, ortaokullarda eğitime devam edilecek" dedi.

Yabancı dil ders saati 3 saat olacak

Karip, geçen eğitim yılında yabancı dil öğretiminin 2'nci sınıftan itibaren başlatıldığını, böylece yabancı dil dersi saatinde 2'inci sınıftan 8'üncü sınıfa kadar 4 saatlik artış sağlandığını vurguladı.

Bilişim teknolojileri ve yazılım dersinin 5'inci ve 6'ncı sınflara eklenmesi sebebiyle yabancı dil dersinin haftada 3 saat olarak düzenlendiğini kaydeden Karip, yabancı dil dersinde 8'inci sınıfa kadar 2 saatlik artış olduğunu dile getirdi.

İsteyen okullar 10 saate kadar sosyal faaliyet yapabilecek

Okulların, şimdiye kadar, imkanları, çevre şartları ve öğrencilerin bireysel özellikleriyle ihtiyaçlarını dikkate alarak haftada 8 saate kadar çeşitli eğitsel, sosyal, kültürel, sportif ya da sanatsal etkinlikler yapılabildiğini belirten Karip, artık daha fazla esneklik getirdiklerini, isteyen okulların bu tür faaliyetler için kullanabilecekleri zamanı 10 saate çıkardıklarını kaydetti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile