Bilişim Fuarı'na İlk Yılında Tam Not

Bilişim Fuarı'na İlk Yılında Tam Not

KOCAELİ – Bu yıl ilk kez düzenlenen Kocaeli Bilişim Fuarı, katılımcı firmalar, ziyaretçiler ve sektörün önde gelen temsilcilerinden tam not aldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 23-26 Kasım tarihleri arasında Kocaeli Bilişim Fuarı’nı geniş bir katılım ve yoğun ilgiyle düzenledi.

Fuara katılan firmalar ve ziyaretçiler, ilk yılından Kocaeli Bilişim Fuarı’na tam not verdi. Fuarda 90 katılımcı firma ve açılan 117 stant, bilişim tutkunlarıyla sektörün önde gelen firmalarını bir araya getirdi. Turkcell, Microsoft, Samsung, Türk Telekom, Vestel, General Mobile, Havelsan, THY, Casper ve Canon gibi sektörün lokomotif firmalarının yanı sıra Kocaeli’den de bilişim firmaları fuarda açtıkları stantlarda ürünlerini sergiledi. Kocaeli Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, Doğa Koleji, Teknoloji ve İnsan Koleji gibi eğitim kurumları da fuarda yer aldı.

Türkiye’nin ilk ve tek Bilişim Festivali niteliğindeki Kocaeli Bilişim Fuarı’nda sektöründe bir adım öne geçmek isteyen firma sahipleri, dijital çözüm ortaklarıyla buluştu. Bilişim tutkunları ise gelişen dijital dünyayı, öncü teknolojileri ve hayatı kolaylaştıran yenilikleri keşfetti. Her yaştan çocuklar ise kodlama atölyeleri, robotik uygulamaları ve sanal gerçeklik düzenekleriyle dijital dünyanın eğlenceli yönünü keşfetti.

Artırılmış sanal gerçeklik ana temalı Kocaeli Bilişim Fuarı, 23-26 Kasım 2017 tarihleri arasında Uluslararası Fuar Merkezi’nde yapıldı. Ana teması ‘’Sanal ve Artırılmış Gerçeklik’’ olarak belirlenen fuar kapsamında; sanal ve artırılmış gerçeklik, bilişim, yazılım geliştirme, bilgi yönetimi, siber güvenlik sistemleri, mobil yazılım teknolojileri, tüketici elektroniği ürünleri, endüstriyel otomasyon, 3D, simülasyon, sanal gerçeklik, yeni nesil eğitim setleri, robotik, maker, akıllı ev teknolojileri, akıllı şehirler, GSM sektörü, endüstri 4.0, interaktif eğitim yazılımları, web, network ve bireysel veri güvenliği, yapay zeka alanlarında Türkiye ve dünyada bilişim sektöründe teknolojinin geldiği son nokta gözler önüne serildi.

Kocaeli Bilişim Fuarı, 23 Kasım Perşembe günü saat 11.00’de Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve bilişim sevdalılarının katılımıyla yapıldı. Açılışta konuşan Başbakan Yardımcısı Işık, kodlama bilmenin artık İngilizce bilmek kadar önemli olduğunu ve Kocaeli’de kodlama seferberliği başlatacaklarını söyledi.

Fuarın 2. gününde ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 6. Sınıf öğrencileri ve bilişim öğrencilerine hediye edilen 40 bin 671 dizüstü bilgisayarın dağıtım töreni gerçekleştirildi.

Büyükşehir tarafından fuar öncesinde düzenlenen ‘’Mehmet Ali Kağıtçı Yenilikçi Tasarımlar Proje Yarışması’’ ile ’’Kocaeli Kodluyor Yarışması’’nın ödül törenleri de açılış töreninde yapıldı. ‘’Mehmet Ali Kağıtçı Yenilikçi Tasarımlar Proje Yarışması’’nda ‘’Zihin Kontrolü’’ projesiyle birinci olan Gölcük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ekibi, Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) gezisine katılma hakkı elde etti. ’’Kocaeli Kodluyor Yarışması’’nda ‘’Eye Games’’ projesiyle birinciliği alan Dumlupınar İmam Hatip Ortaokulu’nun ekibi ise Roma Maker Fuarı 2018’e katılım hakkı kazandı.

Kocaeli Bilişim Fuarı’nda sektöre yönelik ekipmanların yanı sıra öğretmen ve öğrencilere yönelik eğitim atölyeleri de önemli bir yer kapladı. 4 gün boyunca öğretmen ve öğrencilere maker, makey makey, 3D tasarım, blok uygulama, M-Bot Robotik Kodlama ve Scratch Kodlama eğitimleri verildi.

Sektörün dikkat çeken isimleri ise düzenlenecek söyleşilerde deneyim paylaşımında bulundu. Robot yapımında en tecrübeli isim olan Mehmet Halit Calayır, Türkiye’nin en genç CEO’su Kadir Can Kırkoyun, 3D ile ilgili ülkemizde ilk firmayı kuran Koray Kurhan, Zeynep Dereli, Sinan Canan, youtuber Ruhi Çenet, CNN Türk’ün Para Dedektifi Cem Seymen, Bora Özkent, Muharrem Gezer, Konak Hastanesinden Bahadır Güngör, THY’den Mehmet Emin Sandıklı deneyim paylaşımında bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile