Bilisim Girisim ve Dijital Dönüsüm Zirvesi’nin ilki Izmir Kavram Meslek Yüksekokulu konferans salonunda gerçeklestirildi.
Bilgisayar Mühendisleri Dayanisma ve Yardimlasma Dernegi ile ortaklasa düzenlenen zirvenin açilis konusmalarini IKMYO Bilgisayar Teknolojileri Bölüm Baskani Ögr. Gör. Dr. Zeliha Kartal Yildiz, Bilgisayar Mühendisleri Dayanisma ve Yardimlasma Dernegi adina ise Kurucu Yönetim Kurulu Baskani Fehmi Özkaner yapti.
Zirvenin ilk oturumu olan bilisim oturumu, Yasar Üniversitesi’nden Doç. Dr. Refet Polat’in moderatörlügünde yapildi. IZTO 39. Bilgisayar ve Donanim Teknolojileri Grubu Komite Baskani ve TBD Izmir Sb. Y.K. Üyesi Vahit Çimen, Adres Gezgini A.S. Yazilim& Tasarim Ekibi Takim Lideri Onur Cambaz ve Avukat Dr. Ulug Ilve Yücesoy’un katilimiyla gerçeklesen oturumda, kisisel verilerin saklanmasi, sifrelenmesi ve silinmesi, dijital pazarlamada reklamlarin önemi, e-ticaret yazilimlarinin mevcut durumlari, web tasarimda kullanici arayüzünün önemi, siber güvenlik alaninda ülkemizin durumu ve büyük veriyi isleme konusundaki gelismelerden bahsedildi.
“Siber güvenlikçilere de ihtiyaç var”
Ögrencilere tavsiye olarak, mutlaka bir alanda uzmanlasmak gerektiginin vurgulandigi oturumda, herkesin yazilimci olmak için çabaladigi ancak yazilimci kadar teknikerlere, sistem ve kullanici arayüzü tasarimcilarina, siber güvenlikçilere de ihtiyacin var oldugunun ve bu alanlarda alaninda yetismis insan gücünün azliginin unutulmamasi gerektigi ifade edildi.
Ikinci oturum olan dijital dönüsüm oturumu ise Vestel Elektronik Dijital Dönüsüm Müdürü Emre Mestandogan’in sunumu ile gerçeklesti. Vestel özelindeki örneklerden baslayan Mestandogan, ülkemizde hatta oradan da dünyada dijital dönüsümün öneminden bahsederek, bir fabrikanin nasil gelisen teknolojilere ayak uydurdugunu, eski makinelerin nasil sistemlere entegre edildigini, olusan güvenlik açiklarinin üretimleri nasil etkiledigini, insan gücüne ihtiyacin azalmasi ancak burada da ayni dogrultuda sistem uzmanlarina olan ihtiyacin arttigini, fabrikada üretimde olusan problemlerin tespiti için her makineyi kontrol eden programlarin ve tüm makinelerden çekilen verilerin raporlanmasinin ne kadar önemli oldugunu, makinelerin birbirleriyle iletisim kurarak ham madde aktarimini nasil gerçeklestirdigini ve insansiz mainbord üretiminin ve sistem testlerinin yine insansiz nasil yapildigini örneklerle ögrencilere aktardi.
“Kullanici deneyimleri ölçülebilir”
ActionCOACH Partnerden Evrim Selvi moderatörlügünde gerçeklesen üçüncü oturum olan girisim oturumunda, Türkiye Genç Is Insanlari Dernegi Ege Sube Baskani Melih Sebastien Durmus, American Life Alsancak Temsilcigi Kurucu Ortagi Berna Öztürk, Dogo Tasarim Stratejik Planlama Müdürü Dr. Esra Erzengin ve Dogo Tasarim Yönetim Kurulu Baskani Gökhan Peksari yer aldi.
Kendi girisimcilik hikayelerini anlatarak konusmalarina baslayan konusmacilar tarafindan, bir girisimci olmanin insanin içinden geldiginin, herkesin fiziksel dükkân açmaya çalisirken e-ticaretin getirdigi kârin daha büyük olmasinin yani sira reklaminin da daha kolay hale geldiginin, burada kullanici deneyimlerinin daha iyi ölçülebilir olmasinin bir avantaj oldugu vurgulandi.
Bilisim Girisim Ve Dijital Dönüsüm Zirvesi'nin Ilki Gerçeklestirildi
Bilgisayar Mühendisleri Dayanisma ve Yardimlasma Dernegi ve Izmir Kavram Meslek Yüksekokulu (IKMYO) tarafindan ortaklasa düzenlenen Bilisim Girisim ve Dijital Dönüsüm Zirvesi’nin ilki gerçeklesti.