Bir otelde gerçekleştirilen programa Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Selçuk Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Birol Gülnar, Kurumsal İletişim Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Şimşek, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Hayrettin Hayrullah Sofuoğlu, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Gelişen teknoloji ile beraber artan bilişim konusunda uzman olmaya aday bilgisayar mühendislerinin bir araya geldiği konferansın açılış konuşmasını yapan Doç. Dr. Gülay Tezel, “Her yıl farklı bir üniversitede geleneksel hale gelen Türkiye’nin en büyük öğrenci kongresi olma özelliğini taşıyan ‘BİLMÖK 2017’ye bu yıl Selçuk Üniversitesi olarak ikinci kez ev sahipliliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Selçuk Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği olarak gelişen ve üreten dünyada yenilikçi fikirlerin araştırma ve araştırmacı gençlerle birlikte olmak bizleri motive etmektedir. Bu kongrelerde fikir üreten ve bu fikirlerini paylaşabilen sorunlara çözüm önerileri sunabilen bilim insanlarının bir arada bulunması bizi heyecanlandırıyor. 13 yıldır yapılan BİLMÖK kongresi tamamladığında mesleğine farklı bir gözle bakabilen, sadece geleceğin yazılım uzmanı değil aynı zamanda geleceği yazan mühendisleri olacaksınız” dedi.
"Bu coğrafyanın sahibi ve hakimiyiz"
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin de, “13 yıldır bu kongrenin sürdürülüyor olması büyük bir başarıdır. Ülkemiz kritik süreçten geçiyor. Ecdadımız bu coğrafyada bir medeniyet teshil etmiştir. Bizler güçlü ve birlik olduğumuz sürece bu coğrafyanın sahibi ve hakimiyiz. Geçmişte ecdadımızın ortaya koyduğu medeniyetlerin bir benzerini her zaman ortaya koyabiliriz. Bir şeyi istiyorsan bir iyiliği istiyorsan mutlaka bedelini ödemelisin. Eğer gülü koklamak istiyorsan, dikenlerin arasından geçip bahçıvanı ikna edip o gülü alıp koklamalısın. Siz eğer başarılı bilgisayar mühendisleri olacaksanız mesleğinizde en iyiler olacaksınız. Bu ülkeye hizmet edecekseniz bunun karşılığını bedelini ödemeniz lazım. Maddi olarak ödenecek bedel değil. Bilgisayar Mühendisleri olarak geleceği yazan, yazılım donamın da ve iletişimde ülkemizi lider ülke yaptığımız zaman bu bedeli ödemiş oluruz. Devletimiz yeterince eğitime büyük imkanlar sağlamaktadır. Sizden ricamız işinize yoğunlaşmanız birlikte çalışma kültürünü geliştirmemiz ve bir araya gelebilmeyi sağlamanızdır. Çağımız bilgi ve iletişimin öne çıktığı alandır. Kendinizi yetiştirerek alanında aranan genç mühendisler olabilirsiniz ”diye konuştu.
BİLMÖK 2017 Selçuk Üniversitesi'nin Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi
Selçuk Üniversitesi Selçuk Bilişim Topluluğu öğrencileri tarafından organize edilen Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi (BİLMÖK 2017) Selçuk Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.