Bilsoft, Datateknik'in çoğunluk hisselerini aldı

Bilişim sektörünün önde gelen isimlerinden Datateknik ile Bilsoft arasında stratejik yönetim ortaklığı yapıldı. Datateknik'in çoğunluk hisseleri Bilso

Bilişim sektörünün önde gelen isimlerinden Datateknik ile Bilsoft arasında stratejik yönetim ortaklığı yapıldı. Datateknik'in çoğunluk hisseleri Bilsoft tarafından satın alındı. Datateknik, 2011 yılından itibaren Ar-Ge ve inovasyona daha çok yatırım yapacak.

Yıldız Bilişim Grubu şirketlerinden Datateknik ile Ankara merkezli Ar-Ge şirketi Bilsoft Bilgi ve Eğitim Teknolojileri arasında yaklaşık 1 yıldır süren stratejik ortaklık görüşmeleri, Datateknik hisselerinin çoğunluğunun Bilsoft'a geçmesiyle sonuçlandı. Bu kararın ardından Türkiye bilişim sektörünün lider sistem entegratörü Datateknik'in Dudullu'daki şirket merkezinde yapılan genel kurul toplantısında yeni yönetim kurulu belirlendi. Şirketin yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Tacettin Can, Ümit Kabukcu, Sait Koç, Prof. Dr. Süleyman Türkel ve İbrahim Taşkın.

Bilişim sektöründe 2005 yılından beri Ar-Ge çalışmaları yaptıklarını ifade eden Bilsoft Genel Müdürü Tacettin Can, "Yaptığımız stratejik yönetim ortaklığı Datateknik'te köklü bir değişime neden olmayacak. Datateknik önce Türkiye ardından da bölgesinde daha güçlü bir aktör olacak. Ar-Ge ve inovasyona daha ağırlık verecek ve bu çalışmalarıyla sektörün geleceğini yönlendirecek." dedi.

Datateknik'in sistem entegrasyonu pazarında stratejik bir öneme sahip olduğuna değinen Can, "2011'de odak noktalarımızı da genişletiyoruz. Yeni yılda telekom, finans, sağlık, inşaat sektörleri ve kamu için katma değerli hizmetler geliştireceğiz. Ayrıca Cisco, HP, IBM, EMC, Vmware, Intermec ve Microsoft yetkinliklerimizle de pazardaki farklılaşmamızı sürdüreceğiz." diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile