BIM'den BUÜ Ögrencilerine Staj Ve Isyeri Uygulama Egitimi Destegi

BIM'den BUÜ Ögrencilerine Staj Ve Isyeri Uygulama Egitimi Destegi

Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ), Türkiye’nin en büyük zincir marketlerinden birisi olan BIM ile isbirligi protokolü imzaladi. Protokol sayesinde BUÜ Meslek Yüksekokullarinin ilgili bölümlerinde egitim gören ögrenciler, BIM bünyesinde staj ve isyeri egitimleri alabilecek.

Ögrencilerin nitelikli staj ve isyeri uygulama egitimlerine erisebilmesi için çalismalarini genisleten BUÜ Yönetimi, kurum ve kuruluslar ile isbirligi yapmaya devam ediyor. Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz öncülügünde yapilan ikili görüsmeler sayesinde ögrencilere çok sayida yeni staj ve isyeri uygulamasi yapabilecegi kurumlarin kapilari açiliyor. Bu çerçevede protokol imzalanan son firma BIM A.S. oldu. Üniversite Yönetimi ve BIM A.S. Bursa Bölge Genel Müdürlügü arasinda Pazarlama, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanligi, Muhasebe ve Vergi Uygulamalari, Isletme Yönetimi ve Lojistik programlarini içeren genis bir isbirligi anlasmasi hazirlandi. Protokole Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz, BUÜ Meslek Yüksekokullari Koordinatörü Prof. Dr. Çagatan Taskin ve BIM A.S. Bursa Bölge Genel Müdürü Mustafa Saglam imza atti.

Kaliteli egitim nitelikli staj ile desteklenecek

Törende konusan Rektör Prof. Dr. A. Saim Kilavuz, üniversitelerin temel fonksiyonlarindan birisinin topluma hizmet uygulamalari olduguna dikkati çekti. Ayni zamanda egitim-ögretim faaliyetlerinin düzenli olarak yürütülmesi ile bilimsel ve teknolojik arastirmalar yapma konusunda da ayni hassasiyetle çalismalara devam ettiklerini aktaran Prof. Dr. A. Saim Kilavuz; “Bursa Uludag Üniversitesi, topluma nitelikli insan kaynagi üretmek ve bilimsel arastirmalarla yine topluma yarar saglamaya odaklanmis durumdadir. Ancak toplumun farkli ihtiyaç ve öngörülerini de dikkate aliyoruz. Bu talepler dogrultusunda da yeni isbirligi kapilari açmaya çalisiyoruz. Bugün yapilan protokol de topluma, is dünyasina temsilcilerine ve ögrencilerimize hizmet çerçevesinde degerlendirilmelidir. Ilgili programlarda nitelikli teorik egitim alan ögrencilerimizin, pratik noktasinda da ayni kaliteli egitimi görmesi gerekiyor. Burada da is dünyasi devreye giriyor. Üniversite-Sanayi isbirligi çalismalarimiza da katki saglayacagina inandigim protokolün hayirli olmasini temenni ediyorum” açiklamasinda bulundu.

Ilk isbirligi

Program hakkinda bilgi veren BUÜ Meslek Yüksekokullari Koordinatörü Prof. Dr. Çagatan Taskin da toplam 7 meslek yüksekokulda bulunan programlarda bulunan ögrenciler için staj ve isyeri egitimiyle ilgili düzenli bir isbirligi yapacaklarini söyledi.

Protokolün geçerli olacagi 2 yil için her dönem basinda kendilerine bir kontenjan tahsis edileceginin altini çizen Prof. Dr. Çagatan Taskin; “Isbirligimiz ilk kez bu noktada baslamis oluyor. Üniversite yöneticilerimize ve kurum yöneticilerine destekleri için tesekkür ediyoruz. Ögrencilerimiz için çok kiymetli bir protokol olacagina inaniyoruz. Hayirli olmasini diliyoruz” diye konustu.

Siradan bir staj protokolü degil!

Imzalanan protokole siradan bir staj programi olarak bakmadiklarinin altini çizen BIM A.S. Bursa Bölge Genel Müdürü Mustafa Saglam ise; “Bugün yapacagimiz isbirligine siradan bir staj uygulamasi olarak bakmiyoruz. Gelecekte bizim yerimize yeni yöneticiler yetistirmek için ilk adimi atmis olarak görüyoruz. Dolayisiyla ögrencilerimizin çok iyi yetisecegine ve en iyi egitimleri alacagina hiç kuskunuz olmasin. Her anlamda önemli bir protokole imza atmis olacagiz. Hepimiz için hayirli ve ugurlu olsun” dedi.

Imza töreninde BUÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Irfan Kiristioglu, Meslek Yüksekokullari ve BIM A.S. Bursa Bölge Genel Müdürlügü’nün yöneticileri de hazir bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile