Bin 100 Rakimda Essiz Görüntü

Bin 100 Rakimda Essiz Görüntü

Sakarya’nin Tarakli ilçesinde bin 100 rakimda bulunan el degmemis essiz manzarasi ve dogasi ile kendine hayran birakan Karagöl Yaylasi, düdenler ile dikkat çekiyor. Yaylaya sosyal medyadan izledigi videolar sonrasinda geldigini belirten Hatice Kaya, “Burasi insana ruhen iyi geliyor ve cennetten bir köse gibi iyi hissettiriyor“ dedi.

Sakarya’nin Tarakli ilçesinde bulunan ve bin 100 metre yükseklige sahip olan Karagöl Yaylasi sehrin en büyük yaylarindan biri olma özelligine sahip. Sehir merkezine yaklasik 100 kilometre uzaklikta olan yaylanin çevresi köknar, kayin ve çam agaçlarinin kapladigi yogun orman ile çevrili. 567 hektar genisligindeki alanda bol oksijenli havasi ve soguk içme sulariyla adeta dogal bir tedavi merkezi olan Karagöl Yaylasi, karstik yapisi ve düdenleriyle dikkat çekiyor. Ilkbaharda sular ile kaplanan yaylanin essiz manzarasi ise kendine hayran birakiyor. Yaylaya ismi ise; yagmur yagdiktan sonra yayladaki düdenlere yagmur suyunun dolmasiyla birlikte uzaktan bakilinca bir göl gibi görülmesinden geliyor.

“Burasi insana ruhen iyi geliyor”

Yaylaya sosyal medyadan izledigi videolar sonrasinda geldigini belirten Hatice Kaya, “Sosyal medyadan gördügüm Karagöl Yaylasi’na geldik. Gerçekten görsel bir sölen var buradan ancak sicak bir hava yok gerçekten çok soguk bir yer. Öbeklerde bulunan sularin ben çok kirli oldugunu zannediyordum ancak çok berrak. Ucu bucagi yok gibi ve herkes buraya kesinlikle bir kere gelip görmeli. Burasi insana ruhen iyi geliyor ve cennetten bir köse gibi iyi hissettiriyor” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile