Bin 200 Yıllık Gelenek Körfez’de Sergilendi

Bin 200 Yıllık Gelenek Körfez’de Sergilendi

9. yüzyıldan kalma bir İslam geleneği olan ve Osmanlılar tarafından devam ettirilen İcazetname töreni, Kocaeli’nin Körfez ilçesinde sergilendi.


9. yüzyıldan kalma bir İslam geleneği olan ve Osmanlılar tarafından devam ettirilen İcazetname töreni ve sergisini, Körfez Belediyesi’nin desteği ile günümüzde yaşatılmaya devam etti. Belediye’nin Kültür Sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘İcazet merasimi ve karma sergi’ programı vatandaşların yoğun ilgisiyle Körfez Tütünçiftlik Kültür merkezinde başladı.

İcazet merasimi ve karma sergi programına çok sayıda vatandaşın yanı sıra Körfezli protokolde büyük ilgi gösterdi. Sergiye, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, Belediye meclis üyeleri, Körfez Ticaret Odası Başkanı Mustafa Efe ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Yedi Kandil Derneği Başkanı Hattat Müzehhibe Şefika Ülker, programın düzenlenmesinde emeği geçen Belediye Başkanı İsmail Baran ve Kültür müdürü Mücahit Bulut’a göstermiş oldukları ilgi ve alakadan dolayı teşekkür etti. Hattat Şefika Ülker, “Gelenekli türk sanatları sergimizin ve icazet merasimimizin Körfez ilçemizde olması bize ayrı bir onur veriyor” dedi.

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ise, “Tarihimizi yad ettiğimiz programımızda emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Geçmiş ile bağımızı güçlendirecek bir sergi olarak değerlendiren Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez’de bu tür sergileri ağırlamayı ve sergileyeceklerini belirterek “Bizi biz yapan değerlerimize ait sanatların farkına vardığımızda, geleceğimiz çok daha iyi olacaktır. Bu anlamda bu tür sergilere destek vermeyi sürdüreceğiz” dedi.

Program konuşmaların ardından Ferahnak konseriyle devam etti. Klasik musikimizde bir makam adı olan Ferahnak, sevinçli ve şen anlamına geliyor. Tütünçiftlik kültür merkezinde sahneye çıkan Ferahnak ekibi birçok makamdan eserleri, Körfezliler için okudu. Gerçekleştirilen sergide başarılı çalışmalar ve emekleri karşısında Başkan Baran Hattat hocalarına bir takım hediyeler takdim etti. Yedi kandil derneği Başkan yardımcısı Murat Ülker Başkan Baran’a hat tablosu hediye etti.

İcazetname Töreni öncesi ve sonrasında hüsn-i hat, tezhip, ebru eserlerinden oluşan klasik sanatlar sergisi açıldı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği sergide Yedi Kandil Sanat Derneği hocaları ve öğrencilerinin emekleriyle hazırlanan sergi 7 Kasım 2014 Cuma gününe kadar Körfezlilerin ziyaretine açık olacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile