Bin 500 Takimi Geride Birakarak Türkiye Besincisi Oldular

Bin 500 Takimi Geride Birakarak Türkiye Besincisi Oldular

TEKNOFEST’e Bilim Sehitkamil çatisi altinda hazirlanan ve bu yil Ankara’da ilki düzenlenen Deneyap Kart Robotik (ROBOLIG) yarismasinda gelistirdikleri “Akilli Karavan” projesinde Türkiye 5.’si olan Bilim Sehitkamil ’Sehitkamil Kizilelma’ takimi, Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu’na tesekkür ziyaretinde bulundular.

Bin 500 takimi geride birakarak Türkiye 5.’si olmayi basaran Sehitkamil Kizilelma Takimi’ni tebrik ederek ödüllendiren Fadiloglu, “Gençlerimizin, ileride iyi birer mühendis olup vatana, millete ve insanliga faydali projeler gelistireceklerine inaniyorum” dedi.

TEKNOFEST çerçevesinde bu yil ilk olarak Ankara’da düzenlenen Deneyap Kart Robotik (ROBOLIG) yarismasina katilan Bilim Sehitkamil ’Sehitkamil Kizilelma’ takimi, gelistirdikleri “Akilli Karavan” projesiyle bin 500 proje arasinda, Türkiye 5.’si olmayi basardilar. Sehitkamil Kizil Elma Takimindan Ahmet Barut, Hayrunnisa Polat, Yusuf Türüdü ve takim danismani Asim Barut elde ettikleri basariyi paylasmak ve saglanan imkanlar dolayisiyla tesekkür etmek için Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu’nu makaminda ziyaret etti. Sohbet ortaminda geçen ziyarette, Sehitkamil Kizilelma Takim kaptani Ahmet Barut, yapilan yarismayla ilgili ve gerçeklestirdikleri projeyle ilgili Baskan Fadiloglu’na bilgi verdi. Baskan Ridvan Fadiloglu, ögrencileri basarilarindan ötürü tebrik ederek, kendilerine çesitli hediyeler takdim etti.

"Ögrencilerimizi basarilarindan dolayi yürekten kutluyorum"

Sehitkamil Kizil Elma Takiminin basarisini tebrik eden Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, “Öncelikle hocalarimizin sahsinda tüm ögrencilerimi yürekten kutluyorum. Tabii deney-yap atölyeleri aslinda böyle kapidan gelip girilen bir yer degil. Belirli bir egitimden geçmis çocuklarimiz sinava tabi tutularak, 3 yillik egitim alan ögrencilerimiz var. Tabii bu 3 yillik egitimi alirken kendilerini üniversiteye hazirlamak adina yönelmelerini sekillendirmek adina, mühendislik adina neler yapilabilir? Bu çalismalar yapiliyor. Her sene yapilan TEKNOFEST’te de sag olsun hocalarimizin destegiyle, projelerle burada yarismalara giriyorlar. Bu seneki yarismada da ilk defa yapilan bu ROBOLIG’de de çocuklarimiza hazirliksiz bir anda malzemeyi veriyorlar, kirtasiye malzemelerini veriyorlar ve hayal dünyanizda bunu gelistirin, ondan sonra da uygulamasini yapin diyorlar. Sag olsun yavrularimiz da bu konuda ekip olarak hemen kafa kafaya veriyorlar ve böyle bir akilli karavan olusturuyorlar. Bu karavani yaparken de tabii depremden de etkilenen bir sehir olarak çocuklarimiz güvenli bir ortamda yasayabilecek, sensörlerle buradaki yasam kalitesini arttirabilecek neler yapabilirizi hayata geçirmisler. Bin 500’e yakin bir proje oldugunu duydum ve bu bin 500 proje içerisinde Türkiye 5.’si oldular. Gerçekten tebrik ediyorum. Tabii bu bize yetiyor mu? Yetmiyor. Bizim amacimiz burada nitelik ön plana çiksin istiyoruz. Yani birinci olmak degil, bizim gönlümüzde onlar zaten birinci ama bundan sonra daha farkli nasil projeler hayata geçirebiliriz? onun istisaresi içerisindeyiz. Hocalarimiz da bu konuda çocuklarimiza yol gösteriyorlar. Onlar da bu almis olduklari bilgiler isiginda her sene daha güzel projelerle bu yarismalara katiliyorlar. Gençlerimiz, ileride iyi bir birer mühendis olup, vatana, millete ve insanliga faydali projeler gelistireceklerine inaniyorum. Ben tekrardan ögrencilerimizi basarilarindan dolayi yürekten kutluyorum” seklinde konustu.

"Ögrencilerimizin tüm ihtiyaçlarini karsilayan bir belediyeye sahibiz"

Vermis oldugu desteklerden dolayi Baskan Fadiloglu’na tesekkürlerini sunan Sehitkamil Kizilelma Takim Danismani Asim Barut, “Ögrencilerimiz ile birlikte bu yil Türkiye’de TEKNOFEST çerçevesinde ilk kez yapilan ROBOLIG yarismasina katildik. ROBOLIG yarismasinda öncelikle ögrencilerimize bir e-sinav yaptilar. Daha sonrasinda e-sinavi sonucunda ögrencilerimizi Ankara’ya davet ettiler. Orada iki günlük süren bir heklantton tarzinda malzemeleri vererek, ögrencilerimizden bir performans beklediler. Bu performanslari sonucunda çocuklarimiz çok güzel bir akilli karavan gelistirdiler. Ortalama sekiz tane sensör kullanarak, yaptiklari mobil uygulamayla karavani kontrol eden bir sistem olusturdular. Bu sayede bin 500 proje arasinda Türkiye 5.’si oldular. Ögrencilerimi tebrik ediyorum. Ayni zamanda desteklerinden dolayi Sehitkamil Belediyesi Baskanimiz Sayin Ridvan Fadiloglu Bey’e de özellikle tesekkürlerimi sunuyorum. Sag olsun, var olsun. Ögrencilerimizin tüm ihtiyaçlarini karsilayan bir belediyeye sahibiz, tesekkür ediyoruz” ifadelerini kullandi.

"Bin 500 proje içerisinde Türkiye 5.’si olduk"

Proje ve yarisma hakkinda bilgi veren Sehitkamil Kizilelma Takim Kaptani Ahmet Barut ise, “Sehitkamil Bilim atölyelerinden bu yil mezun oldum. Sehitkamil deneyap atölyelerinden aldigimiz egitimler sayesinde, bize deneyap kart hakkinda yaptiklari e-sinavdan ikincilik derecesi aldik. Daha sonra TEKNOFEST’E çagrildik. TEKNOFEST alaninda bize hazirliksiz bir sekilde kirtasiye malzemelerini, gerekli sensörleri ve islemcimizi yani deneyap karti verdiler. ‘Kafanizdaki projeyi uygulamaya dökün ve bize sunumunu yapin’ dediler. Takimimizla birlikte hemen bir proje ürettik ve ‘Akilli Karavan’ projesini ürettik. Sunum sonucunda ve prototip gelistirme sonucunda bin 500 proje içerisinde Türkiye 5.’si olduk. Ortam çok güzeldi, biraz zordu ancak çok sükür o süreci de atlattik. Ben bu konuda bizlere her zaman destek sunan Sehitkamil Belediye Baskanimiza çok tesekkür ediyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile