Bin 651 Ton Su Takviyesi

Bin 651 Ton Su Takviyesi

Bodrum Belediyesi tarafindan rutin temizlik çalismalari yaninda sicak havalar sebebiyle yaban hayvanlarinin yasam alanlarina su takviyesi yapiliyor.



Bodrum Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügünün gerçeklestirdigi çalismalarda Bodrum’a bagli mahallelerde bulunan göletlere su takviyesi yapilarak yasam kaynaklarina katkida bulunuluyor. Kuruyan göletlerin tespit edilmesinden sonra Destek Hizmetler Müdürlügüne ait su tankerleriyle yapilan su takviyelerinden civarda yasamini sürdüren ve hayvancilikla ilgilenen halkin büyükbas hayvanlari da faydalaniyor.

Temizlik Isleri Müdürlügü çalismalarinda 1 Mayis- 25 Temmuz tarihleri arasinda toplam bin 651 ton su basimi gerçeklestirilirken bölgedeki 10 gölete 120 tonun üzerinde su basildi. Bodrum ve Milas’ta geçtigimiz günlerde meydana gelen yanginlarda da yangin söndürme ekiplerine destek veren ekipler, 84 ton su basimi ile yanginlarin söndürülmesine katki sundu.

Temizlik Isleri Müdürlügü ekipleri, rutin çalismalari çerçevesinde yikama, süpürme, mintika ve posetleme çalismasi ile bölgede bulunan kurum ve kuruluslarin talepleri çerçevesinde binalarda temizlik çalismasi da gerçeklestiriyor. Ayrica ekipler, halk pazarlarinin kuruldugu yerlerde yikama islemlerini ve yipranmis çöp kovalarindaki giydirmelerin degisimini de belirli araliklarla yapiyor.

Yaz sezonu yogunlugunun da olmasiyla birlikte Temizlik Isleri Müdürlügü ekipleri, esnaf önleri, yürüyüs yollari ile sahillerde de temizlik çalismasina önem veriyor. Sabah 05.00’te çöp toplama islemine baslayan ekipler, tüm mahallelerde 14.30’a kadar çöp toplama islemi yaparken gece vardiyasinda da denetlemeler ve çöp konteyneri bosaltma islemlerini sürdürüyor.

Çöp toplama islemleri yani sira gerçeklestirilen çalismalarda atik toplama saatlerinde de bahçe ve ev esyasi atiklarini toplama islemi sürdürülüyor. Gelen taleplere de aninda müdahale etmek için çaba harcayan müdürlük, toplam 426 (22’si geçici isçi) personeli ile gelen ihbarlari da ivedilikle degerlendirmeye aliyor.

Temizlik Isleri Müdürlügü yetkilileri, daha temiz bir Bodrum için vatandaslari duyarli olmaya davet ederken görüntü kirliligi olusturmamak, çalisanlara kolaylik saglamak, kentin temiz ve bakimli görünmesini saglamak için atik toplama günlerine riayet edilmesi ve çöplerin konteyner yanlarina bosaltilmamasi konusunda dikkat edilmesi uyarisinda bulunuyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile