Binali Yıldırım: 4 kıtada 60 yakın ülkeye yardım yapıldı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türk Kızılayı'nın bugüne kadar 4 kıtada 60'a yakın ülkede uluslararası yardım operasyonu gerçekleştirdiğini söyledi.

Bakan Yıldırım, Türkiye Kızılay Derneği Kemalpaşa Şubesi'nce düzenlenen Yardımlaşma ve Dayanışma Yemeği'ne katıldı.

Burada yaptığı konuşmada, hayırseverlere teşekkür eden Yıldırım, Türk Kızılayı'nın 1,5 asırlık geçmişinde çok başarılı ''hayır hasenat işlerine imza attığını'' belirterek, şöyle konuştu:

''Türk Kızılayı hiçbir ayrım gözetmeksizin gerek yurtiçinde kendi insanımıza, gerek yurtdışında tüm insanlara uzattığı yardım eliyle milletimizin sevgisini, desteğini hak etmiştir. Türk Kızılayı bugüne kadar 4 kıtada 60'a yakın ülkede uluslararası yardım operasyonu gerçekleştirdi.

Bu yardımlar, dünyanın dört bir yanında günden güne genişleyen merhamet çadırı olarak ihtiyaç sahiplerine ulaşmaktadır. Dünyanın dört bir yanında yaşanan afetlerde o kırmızı hilalli çadırımızı görürüz. Bugün Türk Kızılayı'na Kızılhaç başkanlığı teklif ediliyor, bu tesadüfi değildir.''

Yıldırım, hayır yapmanın iki yolunun bulunduğunu, bunun birinin ''nakit'' diğerinin de ''vakit'' olduğunu ifade ederek, ''Vakti olanlar gece gündüz koşturuyor. Vakti olmayanların mutlaka nakdi vardır. Onlara da nakitlerini ulaştırmak düşüyor'' diyerek hayırseverleri yardıma çağırdı.

Kızılay'ın bir dönem itibar kaybına uğradığını bildiren Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''10-15 yıl önce Kızılay genel kurullarının nasıl büyük sorunlara tabi olduğu, hatta yönetimlerin kayyumlara devredildiği dönemler belki unutuldu. Ama son 10 yıl içinde yeniden yapılanmayla birlikte Türk Kızılayı dünya genelinde en seçkin hayır kuruluşu, sivil toplum örgütü haline geldi. Bu başarının en önemli nedenlerinden biri, burada menfaat yok. Burada hesap, kitap, para, pul, şan, şöhret yok. Hayır hasenat var.''

Bakan Yıldırım, Kızılay'ın yöneticilerinin maaş almadığını dile getirerek, ''Herkesin işi gücü var, bir yandan da bu hayır işlerine kafa yoruyorlar. Kendilerinden Allah razı olsun. Peygamberimiz 'Cenneti arzulayan kimse boş durmaz, hayırda yarışırcasına koşturur' diye buyurmuştur. Hayır yapmanın, yardım etmenin bir Müslüman için ne kadar büyük bir nimet olduğunu dinimiz bize öğütlüyor'' dedi.

-Sosyal sorumluluk projeleri-

Bakanlık olarak, sosyal sorumluluk projelerinde çok önemli yerlerinin bulunduğunu ifade eden Yıldırım, şunları söyledi:

''Van depreminde iletişim bir dakika bile kesilmedi. Halbuki 1999 Marmara depreminde yarım gün bu ülkenin Başbakanı, depremin olduğunun haberini alamadı. Böyle bir felaket yaşanabileceğini öngörerek Türkiye'yi 25 bölgeye ayırdık. Her bir bölgede yedek haberleşme sistemi kurduk. İletişimde herhangi bir sorun yaşandığında o sistem direkt devreye giriyor. Van'da bir şey daha yaptık, bütün telefon abonelerine 112 üzerinden mesaj gönderdik. 'Eğer zordaysanız mutlaka arayın' dedik. O kadar çok telefon geldi ki bu telefonlar sayesinde nokta olarak tespit ettik.''

Yıldırım, Kızılay içinde de haberleşme sistemi kurduklarını sözlerine ekledi.

Türk Kızılayı Genel Başkan Yardımcısı Nihat Adıgüzel de Kızılay'ın rahmet elini usanmadan dünyanın her tarafındaki ihtiyaç sahiplerine uzattığını belirtti.

Kızılay'ın devletten tek kuruş yardım almadığını, tüm faaliyetleri toplanan bağışlarla yaptıklarını kaydeden Adıgüzel, ''Toplanan her bir kuruş namusumuz ölçüsünde bize emanettir'' dedi.

Kızılay Kemalpaşa Şube Başkanı Arif Uğurlu da yemekte toplanan bağışlarla Ramazan ayında bin ihtiyaç sahibi aileye erzak ve giyecek yardımı yapılacağını söyledi.

Muhabir: Ali Rıza Karasu / Bahri Okumuş

Yayıncı: Tarkan Demir
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile