Binali Yildirim'a Memleketi Erzincan'da Sevgi Seli

Binali Yildirim'a Memleketi Erzincan'da Sevgi Seli

Memleketi Erzincan’da düzenlenen bayramlasma programina katilan AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim, “Kafkaslar ’da, Orta Dogu’da, Kuzey Afrika’da, Orta Asya’da ve Balkanlar’da yasayan 1,5 milyar din kardesimizin sorumlulugu da bize ait. Onun için bu topraklarda güçlü olmaktan baska çaremiz yok” dedi.

AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim, memleketinde Erzincan Belediyesince düzenlenen bayramlasma programina katilarak hemsehrileriyle bayramlasti. Yildirim, belediye binasinda protokol ve vatandaslarla düzenlenen toplu bayramlasma töreninde yaptigi konusmada, 2020 ve 2021 yillarinda tüm dünyada etkili olan salgin dolayisiyla bir araya gelip bayram kutlamasi yapamadiklarini hatirlatti.

Bayram ve ramazan günlerinin kardeslik ve dostluklarin daha da arttirilacagi günler oldugunu belirten Yildirim, “Bugün hamdolsun ülkemizin tamaminda 780 bin kilometrekare vatan topragi ile 492 bin kilometrekare mavi vatanimizda ay yildizli bayragimiz dalgalaniyor. Huzur ve güven içinde vatandaslarimiz yasiyor, bu büyük bir nimet." dedi.

Yildirim, Türkiye’nin zor bir cografyada yer aldiginin altini çizerek konusmasini söyle sürdürdü: "Ibn-i Haldun, ’Cografya kaderdir.’ demis. Bu cografya bizim kaderimiz. Bu cografyada sadece 85 milyonun sorumlulugunu tasimiyoruz. Ayrica Kafkaslar da, Orta Dogu’da, Kuzey Afrika’da, Orta Asya’da ve Balkanlar’da yasayan 1,5 milyar din kardesimizin sorumlulugu da bize ait. Onun için bu topraklarda güçlü olmaktan baska çaremiz yok. Içeride ve disarida ülkemize karsi kurulan tuzaklara karsi amansiz mücadelemiz bugün de yarin da kararlilikla devam edecektir. Dünya büyük sikintilardan geçiyor. Salginda, Ukrayna-Rusya savasinda, Orta Dogu’da, Libya’da, Yemen’de ve dünyanin çesitli yerlerinde meydana gelen istikrarsizlar nedeniyle insanlik büyük bedel ödüyor. Insanlar memleketlerini, yerlerini yurtlarini terk etmek, baska yerlere göç etmek mecburiyetinde kaliyor. Iste bu sartlar altinda bizim Türkiye’de bu sikintilarin üstesinden gelmek üzere Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan basta olmak üzere herkes elinden gelen gayreti gösteriyor. Bütün bunlar geride kalacak. Daha güzel günleri elbette beraber yasamaya devam edecegiz. Bunun için ihtiyacimiz olan farkliliklarimizi zenginlik olarak görecegiz ve birbirimize kenetlenecegiz. Bir olacagiz, iri olacagiz, diri olacagiz, kardes olacagiz, ay yildizli bayragimizin altinda hür ve bagimsiz olarak yasamaya devam edecegiz."

Bayramlasma programina, Gençlik ve Spor Bakan Yardimcisi Sinan Aksu, 3. Ordu Komutani Korgeneral Yavuz Türkgenci, AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakir, Belediye Baskani Bekir Aksun, Cumhuriyet Bassavcisi Ali Öztürk, Erzincan Binali Yildirim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akin Levent, AK Parti Il Baskani Mehmet Cavit Sireci, MHP Il Baskani Salih Aksu ve çok sayida vatandas katildi.

Belediye binasi önünde toplu fotograf çekiminin ardindan Yildirim, Refahiye ilçesindeki Kayi Köyüne gitti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile