Bine Yakin Insana Mezar Olan Rönesans Rezidans Davasinin Ilk Durusmasi Bugün Görülüyor

Bine Yakin Insana Mezar Olan Rönesans Rezidans Davasinin Ilk Durusmasi Bugün Görülüyor

Hatay’da asrin felaketinde bine yakin insana mezar olan Rönesans Rezidans’a iliskin dava, Hatay 3. Agir Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen ilk durusmayla basladi.

Asrin felaketinde Hatay’da binlerce bina yerle bir olurken, yaklasik 25 bin insan hayatini kaybetmisti. Depremin yok ettigi Antakya ilçesinde en çok ölüm Ekinciler Mahallesi’nde ‘Cennetten bir köse’ vaadiyle satilan Rönesans Rezindans’ta yasanmisti. Bine yakin insanin hayatini kaybettigi 250 daireden olusan Rönensans Rezidans, depremde saniyeler içinde yerle bir olmustu. Hatay Cumhuriyet Bassavciligi Deprem Sorusturma Bürosu tarafindan baslatilan sorusturma geçtigimiz aylarda tamamlanmisti. Hazirlanan iddianame Hatay 3. Agir Ceza Mahkemesi’nce kabul edilmisti. Rönesans Rezidans ile ilgili dava bugün görülen ilk durusma ile basladi.

Rönesans Rezidans’ta yakinlarini kaybeden vatandaslarin da yer aldigi durusmaya rezidansin müteahhidi Mehmet Yasar Coskun Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) üzerinden, Ö.A., M.H.E. ve B.S. ise mevcutlu olarak katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile