Bingöl Belediye Meclis Üyesi Ertuğrul'un İstifası

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, AK Parti'den Bingöl Belediye Meclis Üyesi seçilen Nurten Ertuğrul'un görevinden istifası ile ilgili olarak, "Ben kadınlarla ilgili hiçbir zaman hiçbir ön yargıya sahip olmadım ve kadınlara yönelik bir ayrımcılık yapma gibi bir durumda hiçbir zaman olmadım, olmayacağım" dedi.

Barakazi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadınlarla ilgili hiçbir zaman hiçbir ön yargıya sahip olmadığını söyledi.

Hiçbir zaman kadınlara yönelik bir ayrımcılık yapmadığını kaydeden Barakazi, Ertuğrul'un istifa ettiğini, ardından basına bir takım açıklamalar yaptığını anımsattı.
Barakazi, şöyle konuştu:
"Kadınlarla ilgili hiçbir zaman hiçbir ön yargıya sahip olmadım ve kadınlara yönelik bir ayrımcılık yapma gibi bir durumda hiç bir zaman olmadım, olmayacağım. Bu kardeşimizin bir takım beklentileri vardı, başkan yardımcılığı şeklinde. Biz bir toplantı yaptık tüm arkadaşlarımızla. Yaptığımız toplantıda görev dağılımıyla ilgili de bilgilendirme yapınca, bu arkadaşımız beklentilerinin karşılanmadığını düşünerek, bize de herhangi bir açıklama yapmadan basına açıklamalarda bulunmuş."
Belediye hizmetlerinin kadın odaklı olacağını belirten Barakazi, "Özelikle 'vaciptir, caizdir' şeklinde kavramlar da kullanarak bir takım yanlış, doğru olmayan beyanlarda bulunmuştur. Bu kardeşimizin daha itinalı, makul bir şekilde davranmasını beklerdik" dedi.

Ertuğrul'a başarılar dileyen Barakazi, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Belediyemizde, belediye hizmetlerimiz kadın odaklı olacaktır ve bu hep böyle kalacaktır. Kadınların, hayatın her alanında ellerinin değmediği yerde eksikliklerin olacağına inanıyorum, bu yüzden sadece erkeklerin kurgusuyla oluşacak, oluşturulacak bir dünyanın benim nazarımda eksik olacağını kabul ediyorum. Temel yaklaşımım ve anlayışım budur."
Barakazi, partilerinde kadınlara yönelik, politikasında, yaklaşımında kadın odaklı bir yaklaşımın bulunduğunu anlatarak, böyle bir ayırımcılık veya dini bir takım terimlerle yapılan iddiaların asılsız olduğunu belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile