Bingöl’de 150 Ücretli Öğretmen Görevlendirilecek

Bingöl’de 150 Ücretli Öğretmen Görevlendirilecek

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Bingöl’de 150 civarında ücretli öğretmen görevlendirmesinin yapılacağını söyledi.

Bingöl’ün öğretmen açığı için Milli Eğitim Bakanlığı’ndan 321 öğretmen kadrosu taleplerinin olduğunu belirten Sarı, Bakanlığın Bingöl’e 247 öğretmen atadığını, önümüzdeki günlerde de 12 öğretmenin daha atanacağını kaydetti.

Bingöl’de ücretli öğretmen başvurularında da yoğunluk olduğunu belirten Sarı, “ 321 öğretmen talebimiz olmuştu, ancak Bakanlığın uygun gördüğü rakam 247 oldu. Bugünlerde 3 bin öğretmen daha atanacak. Bunlardan da 12 öğretmenin Bingöl’e atanmasını bekliyoruz. Öğretmen açığımız bu sayede azalmış olacak. Bu yıl 150 civarında ücretli öğretmen görevlendirmesi yapacağız. Sadece il merkezi için ücretli öğretmen görevlendirmeleri kapsamında 600 müracaat oldu. İlçelerde de benzer yoğunluk var. Sayın Başbakan’ın eş durumuyla ilgili açıklamalarıyla birlikte Bingöl’den de gidecek çok sayıda öğretmen olacak. Atama takvimi belirlenmediğinden açığımızın hangi oranda olacağını kestirmek mümkün değil. Ayrıca il genelinde 98 sınıf öğretmeni, 69 da branş öğretmeni fazlamız vardı. Bunları da il içinde lise ve ortaokullara dağıtarak eksiklikleri gidereceğiz. Şuanda itibariyle eğitimi aksatacak bir eksiğimiz yok” şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile