Bingöl'de 33 Silahsiz Askerin Sehit Edilmesinin Acisi Dinmedi

Bingöl'de 33 Silahsiz Askerin Sehit Edilmesinin Acisi Dinmedi

Bingöl’de 33 silahsiz erin sehit edilmesinin üzerinden 31 yil geçerken, Konyali sehit Mevlüt Özkan’in annesinin acisi halen devam ediyor.

Bingöl’de 24 Mayis 1993 yilinda sivil ve silahsiz bir sekilde bölücü terör örgütü PKK mensuplari tarafindan 33 erin sehit edilmesinin üzerinden tam 31 yil geçti ama acisi halen hafizalardan silinmedi. Malatya’dan otobüslere binen 33 silahsiz er Elazig-Bingöl kara yolu üzerinde teröristler tarafindan otobüsleri durduruldu. Otobüsteki askerler rehin alindiktan sonra da sehit edildi. 31 yil geçmesine ragmen yasadigi aciyi hep hisseden sehit Mevlüt Özkan’in annesi Havva Özkan, oglunun kabrini ziyaret ederek dua etti.

“Silahsiz, savunmasiz 33 askerimizi Malatya’dan bindiriyorlar”

Sehit edilen Mevlüt Özkan’in annesi Havva Özkan (70), “Olay 1993 yilinda oldu. Konya’dan çocuklari bindirdik. Ertesi gün aci haberini aldik. Hepimiz yikildik. Babasi kalp hastasiydi. Babasi vefat edeli 9 sene oldu. Ben ve 2 kardesi variz. Acisi ile tatlisi ile hayat geçiyor. 30 sene oldu. Allah geride kalanlara ömür versin. Silahsiz, savunmasiz 33 askerimizi Malatya’dan bindiriyorlar. Cani bir sekilde çocuklarin önünü kesiyorlar. Koyunlari canavarlarin önüne teslim ediyorlar. Yapanlar utansin” dedi.



“Kara bulutlar çocuklarin üstüne çöktü”

Oglunun sehit oldugu günü anlatan Havva Özkan, “O gün kara bir gündü. O günün anlatilacak bir yeri yok. Sözün bittigi yerdi, kara bir gündü. Kara bulutlar çocuklarin üstüne çöktü. 2-3 gün sonra çocuklari getirdiler, buraya sehitlige koyduk. Dünyamiz yikildi” seklinde konustu.

Oglunun çok iyi bir çocuk oldugunu, oto elektrikçi olarak çalistigini anlatan anne Özkan, “Devletimize, askerimize, milletimize herkese tesekkür ederim. Herkes bizim yanimizda bizi yalniz birakmiyorlar. Hiçbir zaman yalniz birakmadilar. Hangi kapiya varsam her kapi açildi. Herkese tesekkür ederim. Devletimizden de milletimizden de Allah razi olsun” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile