Bingöl'de Ambulanslardan Yapilan Anonslarla Vatandaslar Asiya Davet Ediliyor

Il Saglik Müdürü Dr. Mehmet Emin Gündogdu: 'Özellikle ambulans ekipleri ile mobil asi ekiplerini birlestirip ambulanslarimizdan faydalanarak anonslar yapiyoruz. Vatandasimizin özellikle ikamet ettikleri yerlere ulasip en kisa sürede ve rahat sekilde asilarini yapmalarini sagliyoruz' Toplum Sagligi Merkezi görevlisi Dr. Muhammet Aydin: 'Kapasitemiz var. Yeter ki vatandaslar asi olmaya gelsin'

AYDIN ARIK - Bingöl Il Saglik Müdürlügü, ambulansla mahallelerde önce anonslar yapiyor, ardindan da asi olmayan vatandaslarin evine giderek asi hizmeti veriyor.

Saglik Bakanligi verilerine göre Türkiye genelinde vaka orani en fazla illerden biri olan, asilama oranlarina göre de turuncu kategoride yer alan Bingöl'ün mavi kategoriye geçmesi için Il Saglik Müdürlügü bünyesinde görev yapan 40 mobil ekip ve 4 ambulansla kent merkezinde çalisma yürütülüyor.

Ekipler, ambulanslardan yaptiklari anonslarla vatandaslari asi olmaya çagiriyor, vatandaslarin evlerine giderek asi hizmeti sunuyor.

Il Saglik Müdürü Dr. Mehmet Emin Gündogdu, AA muhabirine, mobil asi ekiplerinin son dönemlerde gösterdigi yogun çabalarla ilde asi çalismalarinda ciddi bir yol katettiklerini söyledi.

Özelikle son 1 ay içerisinde asi oranindaki artisin da gözle görülür seviyede oldugunu vurgulayan Gündogdu, bütün köylerde ikinci asi çalismalarini yaptiklarini, mobil asi ekiplerinin özellikle ulasim noktasinda sikinti yasayanlara ikinci doz asiyi ulastirdigini belirtti.

- Asi oranlari artti

Il merkezi ve ilçe merkezlerinde de yogun bir çalisma sarf ettiklerini dile getiren Gündogdu, söyle konustu:

"Özellikle ambulans ekipleri ile mobil asi ekiplerini birlestirip ambulanslarimizdan faydalanarak anonslar yapiyoruz. Vatandasimizin ikamet ettikleri yerlere ulasip en kisa sürede ve rahat sekilde asilarini yapmalarini sagliyoruz. Ilimizde asi oranlarini artirmaya çabaliyoruz. Mobil asi ekiplerimizin de bu noktada yogun bir çabasi bulunmakta. Her bir vatandasimiza özellikle ulasip hem ikna etme noktasinda yogun bir gayret hem de bu kisilerin birinci doz yaptirmissa ikinci doz asisini yaptirmak veya asisini hiç yaptirmamis vatandaslarimizin asilarini yaptirmalari noktasinda son dönemlerde ilimizde gözle görülür bir artis var."

- "Bingölümüze mavi yakisir diyoruz"

Mobil asi ekibinde yer alan Toplum Sagligi Merkezinde görevli Dr. Muhammet Aydin da Kovid-19 vaka sayilarini düsürmek amaciyla asi hizmetini vatandasin ayagina götürdüklerini anlatti.

Yaklasik 2 aydan beri mobil ekiplerle köylere ve mahallere yogun bir sekilde gittiklerini dile getiren Aydin, hedeflerinin Bingöl'ün mavi kategoriye geçmesini saglamak oldugunu bildirdi.

Aydin, "Bingölümüze mavi yakisir diyoruz. Biz de elimizden geleni yapiyoruz, vatandasin asi olmasi için her türlü imkani kullaniyoruz. Tek istegimiz vatandasimizin gelip asisini olmasidir. Kapasitemiz var. Yeter ki vatandaslar asi olmaya gelsin. Bingöl'ü hep beraber, el birligiyle mavi kategoriye sokalim." dedi.

Asiya talep arttikça vaka sayilarinin da düstügünü, ambulanslarla cadde cadde, sokak sokak, site site gezdiklerini aktaran Aydin, söyle konustu:

"Engelli veya yatalak vatandaslarimiz varsa onlarin evlerine kadar gidip asilarini yapiyoruz. Umarim bir an önce içinde bulundugumuz salgindan kurtuluruz. Bunun için elimizdeki tek çare asi olmak. Vatandaslardan istegimiz, bilime güvenmeleri, sosyal medyadan, oradan buradan, asi karsitlarindan duyduklari seylere itibar etmemeleridir. Biz de Saglik Bakanligimiz öncülügünde elimizden geleni yapiyoruz."

Ambulansta görevli hemsire Songül Serinyel de mobil ekiplerin önce köylerde, daha sonra da kent merkezindeki mahallelerde asi uygulamasini sürdürdügünü anlatarak, mobil ve ambulansla asi uygulamasi sayesinde güzel gelismelerin yasandigini ifade etti.

- Evinde asi olmanin mutlulugunu yasadi

Esinin rahatsizligi nedeniyle saglik ekiplerini eve davet eden Mehmet Bozukluhan da esine asi yapan saglik ekiplerine tesekkür etti.

Songül Bozukluhan ise saglik ekiplerine verdikleri hizmetten dolayi tesekkür ederek, "Rahatsiz oldugum için asimi yapamamistim. Doktorumun tavsiyesi üzerine ben de evime gelen saglik ekipleri sayesinde asimi oldum. Herkesin asi olmasini istiyorum." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile