Bingöl'de Düzenlenen 'Bilim Ve Sanat Senligi'ne 10 Ilden 52 Proje Katildi

Vali Yardimcisi Fatih Kaya: 'Çabamiz çocuklarimiza ve gençlerimize hak ettikleri hayati yasayabilecekleri daha nitelikli bir egitim vermek olmali. Katma degeri yüksek ürünler üretmeliyiz. Bu da bilim ve teknoloji gerektiren bir husus'

Bingöl'de düzenlenen "Bilim ve Sanat Senligi"nde 10 ilden 52 proje tanitildi.

TÜBITAK 4007 Bilim Senlikleri Destekleme Programi kapsaminda Türkiye Büyük Millet Meclisi Vakfi Bingöl Fen Lisesi bahçesinde gerçeklestirilen senligin açilisinda konusan Vali Yardimcisi Fatih Kaya, bugüne kadar egitim denildiginde akla okul, dershane ve yurt yapmanin geldigini ancak artik fiziki yapi konusunda bir sikintinin kalmadigini söyledi.

Kaya, "Bundan sonraki çabamiz çocuklarimiza ve gençlerimize hak ettikleri hayati yasayabilecekleri daha nitelikli bir egitim vermek olmali. Katma degeri yüksek ürünler üretmeliyiz. Bu da bilim ve teknoloji gerektiren bir husus." dedi.

Daha sonra Kaya, katilimcilarla senligin açilisini yapti.

Farkli illerden gelen ögrencilerin sergiledigi projeler, katilimcilardan büyük ilgi gördü.

AFAD Genel Merkezince Bingöl'e gönderilen ve senligin düzenlendigi okul bahçesinde yer alan deprem simülasyon tirinda da çocuklar deprem aninda ve sonrasinda yapilmasi gerekenler konusunda bilgilendirildi.

Kaya ve senlige katilan Belediye Baskani Erdal Arikan, ögrencilerle deprem simülasyon tirinda verilen bilgileri dinledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile