Bingöl'de İşyeri Denetimleri

Bingöl'de İşyeri Denetimleri

Halk Sağlığı ve gıda güvenliği konusunda denetim yapan Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, iş yerlerinin ruhsatlı, sağlıklı ve hijyenik olması konusunda uyarılarda bulundu.

Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, et, unlu mamuller, kahvehane, lokanta, kasap ve internet kafelerde denetimleri arttırdı.

İşyeri açma ve çalışma ruhsatı, satılan ürünlerin son kullanma tarihi, gıda depolama alanları ile genel hijyen koşullarını kontrol eden ekipler, sağlıksız ortamlarda üretim yapan ve tüketim malzemeleri satan işletmelere cezai işlem uyguladı.

Zabıta Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi veren Belediye Başkanı Yücel Barakazi, işyerlerine yönelik denetimlerin devam edeceğini söyledi.



Vatandaşların sağlıklı ve güvenilir bir şekilde alışveriş yapabilmelerini sağlamak amacıyla özellikle gıda üretim ve satışının yapıldığı işyerlerinin sıkı bir şekilde denetlendiğini vurgulayan Barakazi," Özellikle insan sağlığını ilgilendiren konularda çok daha hassas ve dikkatli davranıyoruz. Vatandaşlarımızın huzur içerisinde alışverişlerini yapabilmeleri için işyerlerine yönelik denetimlerimizi sürdürüyoruz. Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz, denetimler kapsamında özellikle et ve et ürünleri, ekmek gramajı, sağlıklı üretim şartları, ürünlerin son kullanma tarihleri ve işyeri ruhsatları konularında hassas davranıyor. Yapılan son denetimlerde halk sağlığı açısından ciddi problemler yok. Bir takım eksiklikleri bulunan işletmelere de gerekli uyarılar yapıldı”dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile