Bingöl'de Kene Avcisi Sülünler Dogaya Salindi

Bingöl'de Kene Avcisi Sülünler Dogaya Salindi

Bingöl’de kene popülasyonunu azaltmak ve biyolojik çesitliligi devam ettirmek için, kent genelinde toplamda 105 adet sülün dogaya salindi.

Bingöl Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürlügünce, kent genelindeki kene popülasyonunu azaltmak için, dogaya 105 adet sülün kusu salindi.

Biyolojik çesitliligi koruma ve devam ettirme adina da salimin yapildigini bildiren Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürlügü, sülünlerin günde 500 ila bin adet arasinda kene yedigini aktardi. Sülün kusunun yaninda bin 150 adet de kekligin dogaya salindigi bildirilirken, çesitli noktalara fotokapanlarin yerlestirildigi belirtildi.

Bahçesine yakin bir noktaya sülünlerin birakildigini ve gönüllü olarak koruyacagini da söyleyen vatandaslardan Turhan Bürkük, "Bugün Doga korumadan arkadaslar Sülün biraktilar benim bahçeme yakin. Korumaligini da üstlenmek için sulak bir araziye biraktik. Daha iyi gelisirler ve insallah bizim bu araziye adapte olurlar" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile