Bingöl'de Kurban Pazarindaki Durgunluk Dikkat Çekti

Bingöl'de Kurban Pazarindaki Durgunluk Dikkat Çekti

Kurban Bayrami arefesi olmasina ragmen Bingöl’deki canli hayvan pazarindaki durgunluk dikkat çekti.

Bingöl’de çevre yolu kenarinda bulunan canli hayvan pazari, yaklasik 10 gündür besicilerini agirliyor. Küçükbas hayvanlarin 10 ila 20 bin arasinda, büyükbaslarin ise 70 ila 150 bin lira arasinda oldugu pazarda, son yillarin en durgun günleri yasaniyor. Kurban Bayraminin arifesinde olunmasi ragmen sabah saatlerinde durgunlugun oldugu pazarda, besiciler kurban almaya gelecek olan vatandaslari sabirla bekliyor.

Kurban satislarinin geçen yillara göre düsüs gösterdigini ve bu yilin duragan geçtigini belirten Canli Hayvan Pazari Müdürü Sami Kaysadu, “10 güne yakindir pazarimiz açik ve aktif halde. Bütün üreticilerimiz hayvanlarini getirip yerlestirdi. Lakin bu yilki kurban satislari geçen senelere göre bayagi düsük görünüyor. Bugün arife günü ve önümüzde 4 günlük süreç var. Bakalim insallah üreticilerimiz bu hayvanlarini satacak müsterilerini bulurlar” dedi.

10 gün içinde 4 tane küçükbas hayvan satan besici Fahrettin Kayaalp ise, “Geçen sene iyi sattik ama bu sene daha 4 tane sattik. Piyasa çok durgun. Bundan sonra ne olacagi belli degil” diye konustu.

Besiciler, kurban bayrami boyunca canli hayvan pazarinda müsterilerini beklemeye devam edecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile