Bingöl'de Olasi 7 Büyüklügündeki Deprem Için Bölgesel Tatbikat Basladi

Bingöl'de Olasi 7 Büyüklügündeki Deprem Için Bölgesel Tatbikat Basladi

Bingöl’de beklenen olasi 7 ve üzerindeki depremler için çevre illerin de destegiyle bölgesel tatbikat gece yarisi itibariyle basladi.

Bingöl’de senaryo geregi merkez üssü Karliova ilçesinde 7.5 büyüklügünde deprem meydana geldi. Depremin hemen ardindan kentteki birçok kurum, kurulus ve STK, Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü’ne hareket etti. Saat 00.15’te senaryo geregi meydana gelen depremin ardindan Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta da AFAD Il Müdürlügü’ne gelerek, merkez ve ilçelerdeki saha taramasi hakkinda kaymakam ve ilgili kurum müdürlerinden bilgi aldi. Yine senaryo geregi depremden 7 ilin etkilenmesinden dolayi, Bingöl’e depremden etkilemeyen bölgeler destege gelecek.

Yarin gün boyu il ve ilçelerde sürecek olan 7 büyüklügündeki deprem tatbikati hakkinda açiklamalarda bulunan Vali Ahmet Hamdi Usta, “Bugün burada bölgesel bir tatbikat yapiyoruz. Biliyorsunuz Bingöl sürekli depremlerin yasanacagi bölgelerden biri olarak belirtiliyor. Biz de muhtemel bir afete karsi reaksiyon alabilmek için bölgesel bir tatbikat yapiyoruz. Saat 00.15 itibariyle Bingöl-Karliova Hacilar merkezinde senaryo geregi afet yasadik. Tüm bölgeyi etkileyen bir afet. Etrafimizdaki 7 il de bundan etkilendi. Bingöl dahil Erzincan, Tunceli, Erzurum, Elazig, Mus, Diyarbakir gibi illerimiz etkilendigi için bu illerden destek alamiyoruz. Bize 2’nci çeper illerinden yardim ve destek gelecek” dedi.

Enkaz, yangin, hastane tahliyesi, kaya düsmesi, elektrik kesintileri ile mobil haberlesme kesintilerine müdahale, KBRN çalisma alani ile dogalgaz müdahale çalismalari, barinma alani ve beslenme hizmetlerini ziyaret, trafik kazasina müdahale çalismalarini yerinde izleme ve Murat Nehri üzerinde mahsur kalan vatandaslari kurtarma çalismalari gibi faaliyetler tatbikatta yer alacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile