Bingöl'de Otizm Farkindalik Yürüyüsü

Bingöl'de Otizm Farkindalik Yürüyüsü

Bingöl’de 2 Nisan Dünya Otizm Farkindalik Günü nedeniyle otizmli ögrenciler, aileleri ve il protokolü, otizme dikkat çekmek amaciyla farkindalik yürüyüsü gerçeklestirdi.

2 Nisan Dünya Otizm Farkindalik Günü nedeniyle, Bingöl Il Milli Egitim Müdürlügü ve Özel Egitim Uygulama Okulu tarafindan farkindalik yürüyüsü gerçeklestirildi.

Okul bahçesinde baslayan yürüyüse otizmli ögrenciler, aileleri, Vali Ahmet Hamdi Usta ve il protokolü katildi.

Genç Caddesi kavsaginda tamamlanan yürüyüsün ardindan Vali Usta, basin açiklamasi yapti.

Otizmin hayatin bir gerçegi oldugunu vurgulayan Vali Ahmet Hamdi Usta, onlara her türlü imkanin verilmesi gerektiginin altini çizdi.

Vali Usta, “Bugün 2 Nisan Dünya Otizm Farkindalik Günü nedeniyle okulumuzun düzenledigi etkinlik kapsaminda Bingöl idarecileri ve ailelerle birlikte farkindalik amaciyla yürüyüs yaptik. Otizm artik hayatimizin bir gerçegi. Sadece bir gün degil hayatin tüm evresinde, yilin tüm gününde farkinda olmamiz lazim. Sadece farkinda olmamiz yetmez, onlari hayatin içinde kabul ederek her türlü imkani saglamak lazim. Bu anlamda 2008 yilindan itibaren Birlesmis Milletler tarafindan 2 Nisan Dünya Otizm Farkindalik Günü olarak ilan edildi. Biz de bugün arkadaslarimizla beraber olarak kamuoyuna bu insanlarin farkinda oldugumuzu, hayatin gerçekleri oldugunu, onlara hayatin her türlü imkanindan faydalanmak gerektigini vurgulamak istiyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile