Bingöl'de Sehit Kabirlerinin Bakimi Yapilarak Yipranan Bayraklar Yenilendi

Bingöl'de Sehit Kabirlerinin Bakimi Yapilarak Yipranan Bayraklar Yenilendi

Solhan ilçesi ve köylerinde bulunan sehit kabirlerinin bakimi yapilarak yipranan Türk bayraklari yenileri ile degistirildi.

Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügüne bagli Solhan Sehit Seyithan Özdemir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlügü tarafindan sehit ailelerine, gazilere ve gazi yakinlarina düzenli olarak ziyaretler yapiliyor. Yapilan ziyaretlerin ev ziyaretleri ile sinirli kalmayip kabir ziyaretlerine de son derece önem verildigi belirtildi. Bu kapsamda Hazarsah köyü merkezi ve Aksakal mezrasinda yer alan sehit kabirleri Solhan Sehit Seyithan Özdemir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlügü personelleri tarafindan ziyaret edildi. Sehitlikte bakim gerektiren alanlarin onarimi yapilarak yipranan bayraklar yenileri ile degistirildi.

Konuyla ilgili açiklamalarda bulunan Kurum Müdürü Seyfettin Özdemir, "Sehit Yakinlari ve Gazilere Hizmet Birimi olarak sehit yakinlarimiza ve gazilerimize hizmet veriyor, verdigimiz hizmeti heyecanla yerine getirmenin gururunu yasiyoruz. Ailelerimiz ve yakinlari ile yakindan ilgilenmenin yani sira sehit mezarlarimizi da unutmuyor, sükran borcumuzu bir nebze de olsa ödeyebilmek adina mezarlik bakimlarina ve bayrak degisimlerine önem gösteriyoruz. Bu kapsamda Hazarsah köyü merkezi ve Aksakal mezrasinda yaptigimiz hane ziyaretlerinin yani sira aziz Sehitlerimizin kabirlerini de ziyaret edip dualar ederek yipranan bayraklari yenileri ile degistirdik. Akabinde 20 Ekim 1992 tarihinde Aksakal’da sehit edilen 19 vatandasimiz adina yapilan Sehit Anitinin bayragini degistirerek anit çevresinin bakimini yaptik ve gerekli yerleri onardik" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile