Bingöl'de Sergi

Bingöl - Bingöl Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü bünyesinde açılan biçki, dikiş, nakış ve boyama kurslarında üretilen el emeği göz nuru ürünler sergilendi.

Bahçelievler Mahallesi'ndeki 8 kursta eğitim alan kursiyerlerce üretilen el ürünlerinin yer aldığı serginin açılışında konuşan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fikret Bozaba, genç kızların yıl boyunca ürettiği ürünlerin sergilendiğini görmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Üretilen ürünlerin değerlendirilmesi için çalışma yapacaklarını ifade eden Bozaba, "Halk Eğitim Merkezi''nce açılan kurslara katılan kadınlar ve genç kızların üretttikleri ürünlerin satılarak aile ekonomilerine katkıda bulunmalarını sağlamak istiyoruz. Bu kapsamda kent merkezinde bir el ürünleri pazarı kurulması için çalışma başlattık. Sergide birbirinden değerli el emeği göz nuru ürünler var. Bunların bir şekilde değerlendirilmesi lazım. Kızlarımızın meslek öğrenirken ürettikleri ürünleri satarak aile bütçelerine katkıda bulunmaları çok önemli" dedi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği serginin açılışının ardından davetlilere kursiyerlerce hazırlanan yöresel yemekler ikram edildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile