Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, İŞKUR, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğinin işbirliğiyle "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" projesi kapsamındaki sürü yönetimi elemanı eğitimlerine Bingöl'de başlandı.
Eğitimli çoban olmak isteyen vatandaşlar arasında çekilen kurayla belirlenen 25 kursiyere, ziraat mühendisleri ve veteriner hekimler tarafından teorik ve mera uygulamalı 120 saat eğitim verilecek.
Eğitimlerin başlamasıyla Halk Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen programda konuşan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ildız, verilecek eğitimlerle sosyal güvencesi olmayan çobanlara bir statü kazandırılacağını belirterek, çobanlığın bundan sonra daha cazip hale geleceğini vurguladı.
"Çobanlık bir peygamber mesleğidir ve bu sebeple ehemmiyetinin büyüktür. Bingöl'ün önemli bir hayvan varlığına ve mera açısından da çok önemli bir potansiyele sahiptir. Bir sürüde bilinmesi gereken temel unsurlar, beslenme şartları, hayvan sağlığı, sürünün idaresi konularında temel bilgiler verilecek" diyen Ildız, kurs sonunda sertifika alacak olan katılımcıların, bir takım desteklemelere tabi tutulacağını söyledi.
Sosyal güvencesi olmayan çobanlara bir statü kazandırılacağını kaydeden Ildız, "Böylelikle hem sürü sahipleri hem de yeni haliyle çobanlık cazip hale gelecek. Sürü yönetimi elemanı kursu ile hem bu işe mesleki bir statü kazandırılacak hem de çoban ihtiyacı karşılanacak" dedi.
Bingöl'de 'Sürü Yönetimi' Eğitimi
Bingöl İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sedat Ildız, "Çobanlık, bir peygamber mesleğidir. Bu sebeple ehemmiyeti de büyüktür" dedi.