Bingöl'de Trafik Haftasi Etkinligi

Bingöl'de Trafik Haftasi Etkinligi

Bingöl’de trafik etkinlikleri çerçevesinde jandarma ve polis ekipleri tarafindan kurulan trafik stantlarinda hem bilgilendirme yapildi hem ögrencilere çesitli hediyeler dagitildi.

4-10 Mayis trafik haftasi etkinlikleri çerçevesinde, Bingöl Il Jandarma Komutanligi ve Il Emniyet Müdürlügü ekiplerince, uydukent bölgesindeki avm önünde stantlar kuruldu. Il protokolü ve ögrencilerin gezdigi stantlarda hem bilgilendirmeler yapildi hem de çesitli hediyeler verildi.

Jandarma ve emniyet tarafindan kurulan stantlari gezen Vali Ahmet Hamdi Usta, bu tür çalismalarin gençler ve çocuklarin önemli oldugunu belirtti.

Vali Usta, “Her yil 4-10 Mayis’ta Karayollari Güvenlik ve Trafik haftasini kutluyoruz. Bu anlamda bugün Bingöl’ümüzde farkindalik olusturmak amaçli emniyet, jandarma ve belediyemizin yapmis oldugu bir sergi vardi. Çalismalara baktik, yaptiklari faaliyetler hakkinda bilgi aldik. Türkiye’mizdeki en önemli sorunlardan biri de kara yollari güvenligi, ölümlü ve yaralanmali trafik kazalarinin önüne geçilmesi. Maalesef Bingöl’de de ne kadar dikkat etsek de bunlarin önüne geçemiyoruz. Son 4 ay içinde maddi, yaralanmali ve ölümlü trafik kazalarina rastladik. Büyüklerimizden çok fedakarlik bekliyoruz ama gençlerimizi egitebilirsek onlar ileride büyüdügünde bu trafik kazalarin önüne geçebiliriz” dedi.

Trafik haftasi etkinligine Vali Usta’nin yani sira Il Jandarma Komutani Bilgihan Yesilyurt, Il Emniyet Müdürü Sükrü Orhan, kurum amirleri ve ögrenciler katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile