Bingöl'de Yol Çalışmaları

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğince asfaltlanan köy yollarında incelemelerde bulundu.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğince 2016 yılında asfalt sezonunda yapımına başlanan Bingöl merkeze bağlı Gümüşlü, Erdemli, Kiran, Bahçeli ve Yumaklı yollunun 10 kilo metresinin tamamlanmasının ardından Köşger, ve kendisine eşlik eden protokol üyeleriyle birlikte bölgede incelemelerde bulundu.

Köşger, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2016 yılı asfalt sezonunun açılmasıyla birlikte il genelinde rekor seviyede asfalt yol bakımı çalışması gerçekleştirdiklerini söyledi.

Merkez ve ilçe köy yollarında asfalt bakım onarım çalışmalarında özel idareye ait olan asfalt plent tesisinde üretilen 15 bin ton rotmiks malzemesi ile 540 kilo metrelik asfalt yolun bakım ve onarımı yapıldığını ifade eden Köşger, şöyle konuştu:

'İl genelindeki köy yollarında, 250 kilometre 2. kat asfalt sathi kaplama, 27 kilometre 1. kat asfalt sathi kaplama ve 14 kilometre bitümlü sıcak karışım olmak üzere toplam 291 kilometre asfalt çalışması yapılmıştır. Asfalt çalışmaları dışında köy içi parke taşı döşeme çalışmaları kapsamında 9 köyde yaklaşık 75 bin metrakare parke taş çalışması tamamlandığını ve 4 köyde de yaklaşık 48 bin metrakare parke taş çalışmasının devam ediyor. Muhtelif köy yollarında; 3 bin 271 kilometre reglaj, 343 kilometre onarım, 231 kilometre stabilize kaplama ve 97 kilometre tesviye çalışması tamamlanmıştır. Köy yollarımıza sanat yapıları çalışmaları kapsamında ise, 6 köprü yapım ve onarımı, 57 çeşitli ebatlarda menfez yapımı, bin 490 metreküp taş duvar yapımı ve bin 600 metre çeşitli ebatlarda korige boru döşenmesi çalışmaları tamamlanmıştır.'

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile