Bingöl Valisi Usta Açiklamasi 'Jeotermal Kaynaklar Açisindan Son Derece Zengin Bir Cografyaya Sahibiz'

Bingöl Valisi Usta Açiklamasi 'Jeotermal Kaynaklar Açisindan Son Derece Zengin Bir Cografyaya Sahibiz'

Bingöl Jeotermal Kaynaklarinin Degerlendirilmesi Toplantisi’nda konusan Vali Ahmet Hamdi Usta, "Jeotermal kaynaklar açisindan son derece zengin bir cografyaya sahibiz. Ilimizin jeotermal potansiyelinin güçlü projelerle etkin bir sekilde kullanilmasi, turizm ve ekonomi açisindan daha aktif ve katma deger saglayan birer parametreye dönüstürülmesi gerekiyor" dedi.

‘Bingöl Jeotermal Kaynaklarinin Degerlendirilmesi’ bilgilendirme toplantisi, Vali Ahmet Hamdi Usta baskanliginda gerçeklestirildi.

Bingöl jeotermal kaynaklarinin etraflica ele alinip degerlendirildigi toplantida, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlügü uzmanlari ile Prof. Dr. Alper Baba birer sunum yapti. Bingöl’ün jeotermal kaynaklari konusunda bilgi paylasiminda bulunan Prof. Baba, Bingöl’ün jeotermal kuyu bakiminda zengin bir konumda oldugunu belirterek, Bingöl bölgesinde seracilik, termal turizm, isitma ve sogutma yapilabilecegini ifade etti.



"Veriler ve öneriler dogrultusunda çalisacagiz"

Toplantida açiklamalarda bulunan Vali Ahmet Hamdi Usta, bölgedeki kaynaklarin ekonomiye kazandirilmasi için detayli bilgiler aldiklarini söyledi.

Vali Usta, "Jeotermal kaynaklar açisindan son derece zengin bir cografyaya sahibiz. Ilimizin jeotermal potansiyelinin güçlü projelerle etkin bir sekilde kullanilmasi, turizm ve ekonomi açisindan daha aktif ve katma deger saglayan birer parametreye dönüstürülmesi gerekiyor. Bu amaçla Balçova-Izmir jeotermalde birlikte çalistigimiz bu konularin uzmani Izmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Alper Baba ve MTA Genel Müdürlügü Enerji Hammadde Etüt ve Arama Daire Baskani Ejder Yapici, MTA Jeotermal Enerji ve Hidrojeoloji Koordinatörü Lütfi Taskiran’i Bingöl’e davet ettim. Degerlendirme toplantisina katkilari için degerli hocamiz Prof. Dr. Alper Baba’ya ve uzman arkadaslarimiza tesekkür ediyorum. Vali yardimcilarimiz, Belediye Baskanimiz, Rektör Yardimcimiz, Ticaret ve Sanayi Odasi Baskanimiz ile paydas kamu kurum ve kurulus yetkililerinin de katildigi toplantida Bingöl’deki jeotermal kaynaklarin potansiyeli, degerlendirilmesi gereken alanlar ile bu kaynaklarin ekonomiye kazandirilmasi konusunda Hocamiz ve MTA yetkililerinden detayli bilgiler aldik. Kendilerine tesekkür ediyorum. Veriler ve öneriler dogrultusunda çalisacagiz. Bugün temiz enerji kaynaklarinin dünya literatüründeki yeri herkesçe malum. Herkesin hassasiyet gösterdigi sey temiz enerji kaynaklaridir. Bizler de Bingöl olarak, bölgede kaynaklarimizi en verimli sekilde kullanmayi planliyoruz. Bu konuda kamu, özel sektör ve Sivil Toplum Kuruluslari el birligi ile bu yönde durmaksizin çalismaya devam edecegiz" dedi.

Valilikte gerçeklesen toplantiya; Bingöl Belediye Baskani Erdal Arikan, Bingöl Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Hasan Çiftçi ve Izmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Alper Baba, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlügü uzmanlarinin yani sira paydas kurum ve sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile