Bingöl Valisi Usta, STEM Merkezini Ziyaret Etti

Bingöl Valisi Usta, STEM Merkezini Ziyaret Etti

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, STEM ve Bilim Merkezini ziyaret ederek koordinatör Ahmet Bagbars’tan merkezde yapilan çalismalar hakkinda bilgi aldi.

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, STEM ve Bilim Merkezini ziyaret etti. Çalismalar hakkinda bilgi alan Vali Usta, gelecegin Aziz Sancar’larin yetistigini söyledi.

Sosyal medya hesabindan ziyarete iliskin açiklamalarda bulunan Vali Usta, “Gelecegin Aziz Sancar’lari olacak ögrencilerimizin yetistigi STEM ve Bilim Merkezindeydim. Ögrencilere üretim, bulus yapma, bilgi ve becerilerini kazandirmayi hedefleyen Bingöl STEM ve Bilim Merkezini gezerek, Bilim Merkezi koordinatörü Ahmet Bagbars’tan merkezde yapilan çalismalara iliskin bilgiler aldim. Kisa adiyla Bingöl STEM Merkezinde yazilim, robotik kodlama ve yapay zeka konusunda egitimler yapiliyor ve projeler üretiliyor” dedi.

Alinan ödüllerin tesadüf olmadigini belirten Vali Usta, ’’2023-2024 Egitim ögretim yili basinda yapilan seçme sinaviyla 5. ve 6.sinif seviyesinden toplam 20 ögrenci Robokulüp takimina girerek merkezde bu yil egitim almaya hak kazandi. Bu ögrenciler robotik kodlama, yazilim, 3 boyutlu tasarim ve STEM egitimi alacak ögrenciler egitimin sonunda ulusal düzeyde gerçeklestirilen TÜBITAK ve TEKNOFEST yarismalarinda ilimizi temsil ediyorlar. Bingöl’de yapilan bu çalismalar Elazig’da düzenlenen 55. TÜBITAK Lise Ögrencileri Bölgesel Yarismasinda 6 birincilik, 1 ikincilik, 6 üçüncülük ödülü almamizin tesadüf olmadiginin en büyük kanitidir. Okullarimizda STEM Merkezlerini artirarak ögrencilerimizin basarilarini artarak devam ettirmeyi hedefliyoruz. Merkeze devam eden ve bu basarilari bize yasatan yavrularimizi kutluyorum’’ diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile