Bingöllü İş Adamları Hindistan’a Gezi Düzenledi

Bingöl Girişimci İş Adamları Derneği (BİNGİAD) üyeleri, Hindistan’da gezi ve incelemelerde bulundu.

BİNGİAD üyesi 12 iş adamı Mumbai , Çandigarh , Agra ve Delhi şehirlerini gezerek ticari , kültürel ve dini yaşantıları hakkında araştırma yaptı .


Geziye katılan iş adamlarından Mehmet Tunç , yaptıkları görüşmelerin çok verimli geçtiğini belirtti . Tunç , " Özellikle gıda , inşaat ve tekstil sektörlerinde Hindistan`ın büyük bir pazar olduğunu gördük . Gezi çok güzel oldu . Ülkemizdeki yaşam kalitesi ve kültürel zenginliğimizi Hindistan gezisinden sonra daha iyi anladık . ’’ dedi .


İş adamlarının misafiri olarak geziye katılan Bingöl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof . Dr . M . Halil Çiçek de " Medreselerde ve Hindu ibadethanelerinde görevli olan kişilerle bilgi alışverişinde bulundum . Bu bilgi alışverişleri beni çok farklı boyutlara taşıdı . Öncelikle İslamiyet’i Türkiye’de yaşamanın mutluluğu içerisindeyim . Oralarda ibadet edeceğimiz yerler , Türkiye’deki gibi temiz değil ve abdest alacak yerler sıkıntılı . Onun için İslamiyet’i Türkiye’de yaşamının sevinci içerisindeyim . ’’ şeklinde konuştu .


BİNGİAD Başkanı Medeni Arifoğlu ise Bingöllü iş adamlarını Türkiye ve yurt dışındaki müteşebbislerle bir araya getirmeye çalıştıklarını söyledi . Arifoğlu , " Bu tür geziler yatırım yapacak olan girişimcilerimizi ne tür sıkıntılar beklediği mevzuunda ya da nereye nasıl yatırım yapması gerektiği hakkında çok bilgi verici oluyor . Yurt dışına yatırım yapmış iş adamları ile görüşerek , Bingölümüzden oralara neler pazarlanabileceği hakkında detaylı bilgi sahibi oluyorlar . Bu nedenle bilinçli bir yatırımcı oluyor . Bizim istediğimiz de bilinçli yatırımcıdır . ’’ dedi .






Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile