Bingöllü Sehit Son Yolculuguna Ugurlandi

Bingöllü Sehit Son Yolculuguna Ugurlandi

Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde bölücü terör örgütüyle çikan çatisma sonucunda sehit olan Bingöllü Tabip Tegmen Hulusi Elçi, dualarla son yolculuguna ugurlandi. Cenaze törenine Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz da katildi.

Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü tarafindan yapilan sizma ve saldiri sonucunda sehit olan Tabip Tegmen Hulusi Elçi (27) için Recep Tayyip Erdogan Mahallesi’ndeki Selahaddin-i Eyyubi Camisi’nde tören düzenlendi.

Törende sehidin umreden gelen annesi Hatice, kardesi Yusuf, babaannesi Hayriye, dedesi Çerkez Elçi ve yakinlari tabuta sarildi. Bingöllü sehidin cenaze törenine katilan Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz, sehidin yakinlarina bassagligi diledi.

Törende konusan Cumhurbaskani Yardimcisi Yilmaz, "Sehidimizin yakinlarina özellikle bas sagligi diliyorum. Onlarin acisi bizim acimizdir. Bu menfur eylemi yapan terör örgütünü arkasindaki yapilari da en güçlü sekilde lanetliyorum. Bunlar ne yaparlarsa yapsinlar bizim birligimizi, beraberligimizi, kardesligimizi bozamayacaklar. Bu ülkeyi, bu milleti güçten düsüremeyecekler. Terörün ne yapmak istedigini çok iyi anlayip, bizim tam tersine hareket etmemiz lazim. Onlar bölünmeyi istedikçe bizim daha çok bütünlesmemiz lazim. Onlar fitne fesatla kardesligimizi bozmaya çalistikça bizim kardesligimizi, birligimizi daha da yüceltmemiz lazim. Insallah böyle de yaptik, böyle yapmaya da devam edecegiz diyorum. Sehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Nerede olursa olsun terörle mücadelemizin en güçlü sekilde, en kararli sekilde sürdügünü, sürmeye devam edecegini tekrar ifade etmek istiyorum. Hepinize uzaktan, yakindan buraya gelen, bu cenazeye katilan sehit Yakinimizin acisini paylasan herkesten de Allah razi olsun diyorum" dedi.

Ardindan Il Müftüsü Mustafa Topal tarafindan cenaze namazi kildirildi. Sehit Hulusi Elçi’nin naasi cenaze namazinin ardindan Sehir Mezarligi’na defnedildi.

Cenaze namazina Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz, Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, AK Parti Bingöl milletvekilleri Feyzi Berdibek, Zeki Korkutata, Belediye Baskani Erdal Arikan, Elazig 8. Kolordu Komutani Tümgeneral Tamer Atay, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Bilgihan Yesilyurt, Il Emniyet Müdürü Sükrü Orhan, siyasi partilerin temsilcileri, protokol üyeleri ve vatandaslar katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile