Binicilikte Yerli Irk At Dönemi

Türkiye Binicilik Federasyonu'nun yürüttüğü "Yerli Spor Atı Üretimi" projesi kapsamında bu spor dalında kullanılan Alman, Hollanda ve Fransız ırkı atların yerini Türk ırkı atlar alacak.


Federasyon Başkanı Tunç Çapa, 48. Atatürk Binicilik Kupası yarışmaları için geldiği Adana'da, AA muhabirine yaptığı açıklamada, binicilik sporunun Türkiye'deki gelişimi hakkında bilgi verdi.

Federasyon bünyesinde 4 disiplin yer aldığını, bunlardan birinin de engel atlama branşı olduğunu anlatan Çapa, bu branşta Avrupa'da yarışan atlar ve biniciler bulunduğunu söyledi.

Türkiye'de binicilik sporunun hızla geliştiğini ve daha geniş kitlelere yayıldığını anlatan Çapa, bu konuda çeşitli çalışma ve proje yürüttüklerini ifade etti.

Bu kapsamda çeşitli illerde müsabakalar, kupa yarışları düzenlediklerini belirten Çapa, sporun gelişmesine katkı sağlamaya çalıştıklarını kaydetti.

Federasyon olarak önemli projeleri hayata geçirdiklerini vurgulayan Çapa, şunları kaydetti:

"Bunlardan biri hipoterapi. Türkiye'de 11 milyon engelli var, bunların atla tedavisi mümkün. Avrupa'da, ABD'de, tekerlekli sandalye ile tedaviye gelenler yürüyerek evlerine gidiyor. Buna yönelik projeyle ilgili hazırlıklar sürüyor. Bir diğer önemli projemiz de 'Yerli Spor Atı Üretim' projesi. Bu projemize Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker el attı. Bakanımız bu projeyi önemsiyor. Gerekli adımların atılabilmesi noktasında da talimat verdi. Bu kapsamda Eskişehir'de hazırlıklar bitmek üzere. Sporseverler, inşallah 4 yıl sonra Türk ırkı spor atlarını satın alabilecek."

Çapa, binicilikte genellikle Alman, Hollanda ve Fransız ırkı atlar kullanıldığını, 4 yıl sonra Türk ırkı atların bu sporda hizmet vereceğini sözlerine ekledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile