Binlerce Kilometre Uzaktan Gelip Köy Okulunun Tadilatini Yaptilar

Binlerce Kilometre Uzaktan Gelip Köy Okulunun Tadilatini Yaptilar

Türkiye Tekstil Ihracatçilari ve Çalisanlari Dernegi (TIHCAD) tarafindan yürütülen sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde Bitlis’in Hizan ilçesine bagli Balli Köyü Ilk ve Ortaokulu binasinin boya ve tadilati yapilarak, okulun ilkokul ögrencileri için il içi kültürel gezi programi düzenlendi.

TIHCAD’in Istanbul Nisantasi ve Beykent Üniversiteleri isbirligiyle hayata geçirdigi "Ahlat Agaci: Sosyal Sorumluluk ve Egitime Destek Projesi"nden Bitlisli ögrencilerde nasibini aldi. Proje kapsaminda farkli illerde birçok sosyal sorumluluk projesine imza atan TIHCAD’in son duragi Bitlis’in Hizan ilçesine bagli Balli Köyü Ilk ve Ortaokulu oldu. Kendisi de ayni zamanda TIHCAD üyesi ve ayni zamanda tekstil firmasi sahibi olan Bitlisli is adami Sinan Aslan’in girisimleriyle Bitlis’e gelen TIHCAD ekibi, Balli Köyü Ilk ve Ortaokulu binasinin boya ve tadilatini yapilarak, ögrencilere il içi kültürel gezi programi düzenlendi.

Ayrica, ögrencilere proje çerçevesinde özel olarak tasarlanan çevre dostu ürünlerden hediye edildi. Toplam iki gün devam eden program çerçevesinde ilk gün, Balli Köyü Balli Ilkögretim Okulu ögrencileri için unutulmaz bir tarih ve kültür gezisi düzenlendi.

Ögrenciler; Bitlis il merkezi ile Ahlat ve Tatvan ilçelerini ziyaret ederek bölgenin tarihi ve kültürel mirasini kesfetme firsati buldular. Selçuklu mezarligi ve müzesi, ögrencilerin geçmisle baglarini güçlendirdigi bir durak oldu.

Ikinci gün ise okul bahçesinde özel bir program düzenlendi.

Vali Yardimcisi Izzet Cem Eser, Hizan Kaymakami Nurhalil Özçelik, Hizan Belediye Baskani Yahya Sam, Hizan Ilçe Milli Egitim Müdürü Mehmet Cemil Tarhan ve çok sayida davetlinin katilimiyla gerçeklesen etkinlikte, ögrenciler tarafindan bir birinden güzel ve özel gösteriler sunuldu.

Düzenlenen programda konusan Hizan Kaymakami Nurhalil Özçelik, binlerce kilometre uzaktan Hizan’a gelen heyet üyelerine tesekkürlerini iletti. Iyilik yapmanin güzelligine ve önemine dikkat çeken Kaymakam Özçelik, "Basta TIHCAD Yönetim Kurulu Baskani Ergin Aydin’a, yönetim kurulu üyelerine, Hizanli is insanimiz Sinan Aslan’a çok ama çok tesekkür ederim. Iyilik yapmak gerçekten herkese nasip olmuyor. Insanin parasi oluyor, sagligi oluyor, imkani oluyor ama iyilik yapmak o kisiye nasip olmuyor. Ne mutlu ki bu iyiligi yapmak sizlere nasip olmus, sizler de bunu en güzel sekilde gerçeklestiriyorsunuz. Hatta sizlere daha yakin yerlerde daha yakin cografyalarda bunu yapma imkaniniz varken, sizler bin 400 – bin 500 kilometre uzaklardan ilçemize, Balli köyümüze geldiniz. Ben her birinize ayri ayri tesekkürlerimi ve tebriklerimi sunuyorum. Sizler için belki çok küçük görünen bu hadise, buradaki kardeslerimiz için çok çok degerli. Eminim ki hiç biri bu günü ömürleri boyunca unutmayacaklar. Yillar sonra bizlerin yasina, bizlerin makamlarina geldiklerinde, bugünü anlatacaklardir. Herkese tekrardan tesekkür ediyor, saygilarimi sunuyorum" diye konustu.

Türkiye Tekstil Ihracatçilari ve Çalisanlari Dernegi (TIHCAD) Baskani Ergin Aydin ise gördügü manzara karsisinda çok duygulandigini ifade ederek, söyle konustu:

"Bugüne kadar uluslararasi mecralarda çok konustum ama böyle programlarda konusmak gerçekten çok zor oluyor, duygulaniyorum. Biz TIHCAD olarak okulumuza ufak bir dokunus yaptik, küçük kardeslerimizi mutlu edebilmek hem çok mutluluk verici hem de gurur duydugumuz bir durum. Bu bizim dernegimizin 60. sosyal sorumluluk projesiydi. Yönetimimize, Nisantasi Üniversitesine, Beykent Üniversitesine, bu proje Bitlis’te gerçeklestirmemize vesile olan Sinan Aslan Beyefendi’ye çok çok tesekkür ederim. Bu topraklar gerçekten çok kadim, buraya mi geldik, Isviçre’ye mi geldik ayirt etmek gerçekten çok zor. Insallah yakin zamanda üyelerimizle, ailelerimizle buraya turistik geziler düzenleyecegiz."

Programin Bitlis’te düzenlenmesine öncülük eden TIHCAD Dernek Üyesi Sinan Aslan da, "Bugün gerçekten çok gurur verici, çok anlamli bir gün oldu. TIHCAD’in, Nisantasi Üniversitesinin ve Beykent Üniversitesinin katkilariyla okulumuzu adeta yeniden yapiyoruz, çocuklarimizin daha iyi sekilde egitim alabilmesi adina göndermis olduklari esyalari okulumuza yerlestirdik. Inaniyorum ki kardeslerimiz kendileri için yapilanlari unutmayacaklar, vatana millete hayirli bir insan olarak yetisecekler ve kendilerinden sonraki nesiller için bir seyler yapacaklar. Emegi geçen herkese ayri ayri tesekkür ediyorum" dedi.

Düzenlen program, etkinliklerin ardindan Beykent Üniversitesinin göndermis oldugu 200 fidanin okul bahçesinde dikilmesiyle sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile