Binlerce Kisi Haniye Ve Filistinliler Için Yürüdü

Binlerce Kisi Haniye Ve Filistinliler Için Yürüdü

Iran’in baskenti Tahran’da ugradigi suikast sonucu öldürülen Hamas Siyasi Büro Baskani Ismail Haniye için Karabük’te binlerce kisi yürüyüs yapti.

Karabük Filistin’e Destek Platformu tarafindan ’Karabük Gazze Için Ayakta’ sloganiyla Hamas Siyasi Büro Baskani Ismail Haniye ve Filistinli sehitler için yürüyüs programi düzenledi.

Yenisehir Camisi önünde toplanan temsilcileri, ellerinde pankart ve dövizlerle Kemal Günes Caddesi’ne kadar yürüdü.

Burada Kur’an-i Kerim tilavetinin ardindan grup adina konusan Memur-Sen Il Temsilcisi Zeki Öz, Israil’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’de insanlik tarihinin en korkunç soykirimini gerçeklestirdigini belirtti

"Gazze’de daracik bir alana hapsedilmis 3 milyon insan bütün insanligin sessiz bakislari arasinda yasanan soykirimda çaresiz siranin kendilerine gelmesini bekliyor" diyen Öz, "Mazlum ve masumlar fasist ABD’nin siyonistlere verdigi silahlarla havadan, karadan, denizden bombalaniyor. Siyonizmin hizmetindeki Batili sermaye soykirimi finanse ediyor. Küresel medya sansür, çarpitma, dezenformasyonla soykirimi örtüyor, vahseti gizliyor. Küresel zalimler bir araya gelmis. Gazze’de planli, program bir soykirim gerçeklestiriyor. Birlesmis Milletler çaresiz. Birlesmis Milletler Güvenlik Kurulu ikiyüzlü uluslararasi toplum sessiz. Hitler Avrupali Avrupa’sinin soykirimci ABD’nin simarik çocugu Israil öldürdükçe alkislaniyor. Daha çok öldürmesi için tesvik ediliyor. Gazze kasabi Hitler’i arattigi katil Netanyahu Nazi Meclisi’nde ABD temsilciler meclisinde konusturulmakta ve öldürdügü çocuklar için ayakta alkislanmaktadir. Ant olsun ki biz bu hesabi kapatmayacagiz. Bebek katili vahsiler, soykirimci siyonistler is isbirlikçi emperyalistler, döktükleri kanda boguluncaya kadar durmayacagiz. Bir çakil tanesi Bile mesru bir hakki olmayan Filistin’deki bir zeytin agaci kadar bile tarihi olmayan Israil yüz otuz dokuz ülkenin tanidigi baskenti Kudüs olan Filistin Devleti’nden defolup gidecektir" ifadelerini kullandi.

Birinci Dünya Savasi’ndan sonra 1917’de Osmanli Devleti’nin Kudüs’ten çekildigi gün siyonizmin oyunlarinin basladigini söyleyen HAK-IS Genel Baskani Mahmut Arslan ise 1948’de siyonistlerin terör devleti kurdugunu aktararak sunlari söyledi: "Israil’i kuran bütün örgütler terör örgütüydü. Onun için sakin 7 Ekim’den falan baslatmayin Filistin direnisini. 107 yillik bir geçmisi var. Emperyalizmin kazananlari, Ingilizlerin oyunuyla Filistin topraklari, siyonistlere peskes çekildi. Biz oradan gittik zulüm basladik. Dört asir o topraklarda baris ve kardesligi insa etmis, farkli dinlerin bir arada baris içinde yasamasini saglamis Osmanli’nin bir eyaletidir. Bu topraklar mukaddes topraklardir. Buraya sirtimizi dönemeyiz. Bize nedir diyemeyiz. Inancimizin geregi orada olmak zorundayiz. Tarihin bize yükledigi büyük bir sorumluluk var. Dört asir o topraklarin tapusu elimizde. Bize ne diyemeyiz."

Grup, yapilan duanin ardindan dagildi.

Yürüyüse, AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Sahin ve Durmus Ali Keskinkiliç, Belediye Baskani Özkan Çetinkaya, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kirisik, AK Parti Il Baskani Ferhat Salt ve vatandaslar katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile