Binlerce Kitabi Çalarak Geri Dönüsüm Tesisine Satan Süpheliler Suçüstü Yakalandi

Binlerce Kitabi Çalarak Geri Dönüsüm Tesisine Satan Süpheliler Suçüstü Yakalandi

Elazig’da bir yayinevinin deposuna giren hirsizlar güpegündüz pikaba yükledikleri binlerce kitabi geri dönüsüm tesisine satti. Yayinevi yetkilisinin fark edip haber vermesi sonucu 4 süpheli, polis ekipleri tarafindan tekrar hirsizliga geldikleri sirada suçüstü yakalandi.

Olay, Bahçelievler Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 4 süpheli, bir yayinevi tarafindan depo olarak kullanilan evi fark etti. Kesif yaptiktan sonra güpegündüz içeri giren hirsizlar 2 oda dolusu binlerce kitabi çaldi. Hirsizlar, pikaba yükledikleri kitaplari geri dönüsüm merkezlerine götürerek satti. Yaklasik 3 gün süren soygunu son gün fark eden yayinevi yetkilisi Sener Bulut, polise haber verdi. Asayis Sube Müdürlügü Hirsizlik Büro Amirligi ekipleri, 4 süpheliyi tekrar hirsizliga geldikleri sirada suçüstü yaparak yakaladi. Gözaltina alinan süpheliler, Il Emniyet Müdürlügü’ne götürüldü.

Konu hakkinda bilgi veren Sener Bulut, “Olay beni çok üzdü. Ticari bir amaçtan ziyade sehrin kültürüne önemli bir katkida bulunan binlerce kitap kullanilamaz hale geldi. Kitaplarimiz dünyanin en büyük üniversitelerinin arsivlerinde yer aliyor. Yüze yakin kitap yayinlamistik, Bugün çok üzüldüm. Bahçenin duvarindan girmisler. Tahmin ediyorum 2 bin yada 3 bin kitap alinmis. 2 pikap doldurup götürmüsler. Alinan kitaplar Elazig kültürünün oldugu kitaplardi. Savciliga suç duyurusunda bulundum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile