Bu yıl da binlerce kuşun ziyaret ettiği adanın en büyük özelliği ise göçmen kuşların göç güzergahı üzerinde bulunması. Rahatsız edilmeden adada konaklayan binlerce kuşun yanı sıra bazı kuş türlerinin her yıl Nisan ayı ile başlayan üreme ve yumurtlama dönemi, Haziran ayında yavruların yumurtadan çıkması ile bitiyor.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkilisi Metin Koç, "Adamızda doğal olarak iki tür üreme yapıyor. Bunlardan biri gümüşi martı diğeri tepeli karabatak” dedi.
Kuşların adada ortalama üreme döneminin iki ay olduğunu belirten Koç, “Kuşlar adaya Nisan 1 ile 15 arasında yumurta bırakmaya başlarlar. Yavruları da Haziran 15 itibariyle uçmuş olur. Bu arada kademli olarak üremeye ve yumurtlamaya devam ederler. Deniz kuşlarının çoğunluğu bu adaya uğrarlar ve ada yöresinde kalırlar. Kuzeyden güneye giden göçmen kuşlar da zaman zaman burada konaklarlar, dinlenirler” ifadelerini kullandı.
Binlerce Kuş Giresun Adası'na Yuva Yaptı
Tarihi M.Ö 3. yüzyıla kadar dayanan ve Karadeniz’deki yaşanabilir tek ada olan Giresun Adası’nı binlerce kuş üreme alanı ve göç güzergahında bulunması nedeniyle de dinlenmek üzere her yıl ziyaret ediyor.