Binlerce Kusun Bulundugu Atatürk Parki Çocuklu Ailelerin Vazgeçilmezi Oldu

Binlerce Kusun Bulundugu Atatürk Parki Çocuklu Ailelerin Vazgeçilmezi Oldu

Adana’da kentteki kuslarin ugrak noktalarindan biri olan Atatürk Parki, sahip oldugu yogun kus popülasyonu nedeniyle çocuklu ailelerin vazgeçilmezi oldu.

Atatürk Parki’ndaki 3 ile 5 bin arasinda kus popülasyonu dikkat çekiyor. Park, kus ile birlikte çesitli hayvanlarin da bulunmasi nedeniyle aileler tarafindan sikça tercih ediliyor. Çocuklarinin hayvan sevgisi nedeniyle sik sik Atatürk Parki’na geldiklerini belirten aileler, kuslarin ve parkin kent için önemli bir deger olduguna dikkat çekiyor.

"Kuslar artik burada bir simge gibi"

Parka 3 yasindaki oglu Ahmet ve 8 yasindaki kizi Zeynep ile sikça geldigini belirten Aydin Geçer, Atatürk Parki’nin kuslar ile birlikte Adana için çok degerli bir konum oldugunu söyledi.

Kuslarin parka güzellik kattigini belirten Geçer, "Kuslar artik burada bir simge gibi oldu. Harika bir görüntü, çocuklarin gezdigi ve eglendigi oksijen dolu bir yer. Bu kuslar burada olmazsa parkin degeri düser diye düsünüyorum. Gördügünüz bütün agaçlarin tepelerinde kuslarin hem yuvalari vardir, hem de kuslar için gölge oluyor. Parkta bulunan havuzu da kullaniyorlar mesela. Biz sürekli burada çocuklarimizla birlikte gezmeye geldigimizde gördügümüz için biliyoruz. Bu kuslar burasi için bir degerdir diyebilirim" dedi.



"Parkta 3-5 bin arasinda kus potansiyeli var"

36 yasinda oldugunu ve emekli büyüklerinden yillar içerisinde duyduguna göre parkta 3 ile 5 bin arasinda kus potansiyeli bulundugunu kaydeden Geçer, "Bildiklerime ve duyduklarima göre parkin 3 bin ile 5 bin arasinda kus potansiyeli var. Parkin arka taraflarinda ve burada olmak üzere. Kuslar genelde bu noktada oluyorlar. Bütün Adana’daki kuslari besleyen yer diyebilirim burasi için. Bütün dagilan her yerdeki güvercinleri gördügünüzde emin olun ki buradan gitmistir diyebilirim" seklinde konustu.

Parkta yer alan ve çiçek açmis durumda bulunan mercan agacinin kuslarin favori agaci oldugundan söz eden Geçer, "200 tane kus oluyor buradaki agaçta. Su anlik durumda da agacin üzerinde 100-150 tane vardir. Bu mercan agaci 3 defa açtigi için agaçta sik bulunan böcekler kaynakli özellikle belki bu agaçta duruyor olabilirler" ifadelerini kullandi.

"Burasi çok özel bir yer, çarsiya geldigimizde mutlaka ugruyoruz"

Parka bebek pusetiyle çocugunu gezdirmeye gelen Safer Oguzalp de parkta bulunan kuslar ve diger hayvanlarin çocuklar üzerindeki olumlu etkisini anlatti. Parktaki hayvan popülasyonunun park için özel bir anlam ifade ettiginden bahseden Oguzalp, "Biz çocugumuzla geliyoruz. Burada güvercinler, kumrular, serçeler var. Çocuk da hayvanlari gördügü zaman çiglik çigliga seviniyor. Ayni zamanda parkta baska hayvanlar da oluyor. Burasi çok özel bir yer, mutlaka her çarsiya geldigimizde bir ugruyoruz bu taraflara. Parklar için de kuslar önemli, çocuklar için daha da önemli. Hayvan seviyorlar bu sayede. Kus olsun, kedi, köpek olsun hiç fark etmiyor. Parka da güzel bir deger ve anlam katiyor" sözlerine yer verdi.

Ayni zamanda Atatürk Parki’nin agaç popülasyonu olarak da çok zengin oldugunu kaydeden Oguzalp, sözlerine söyle devam etti: "Bu agaç ve diger agaçlar, dutlar, çamlar, çiçekler, renkler. Çocugu yarim saat çikardigimiz zaman ayri bir enerjisi degisiyor. Havalaniyor, mutlu oluyor. Aksam bile uyurken zorlaniyor, tekrar tekrar gelmek istiyor. Çok güzel bir yer, temiz ayni zamanda. Daha farkli agaçlar da olsa daha da güzel olur ama buranin kombinasyonu bence yeterli su anda. Çok iyi yani."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile