BINTSO Baskani Çintay Açiklamasi 'Uygulanan Desteklerde KDV Muafiyeti Getirilmesi Gerektigini Düsünüyoruz'

BINTSO Baskani Çintay Açiklamasi 'Uygulanan Desteklerde KDV Muafiyeti Getirilmesi Gerektigini Düsünüyoruz'

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Kadir Çintay, TOBB’da düzenlenen oda ve borsa istisare toplantisina katildi.

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odasi (BINTSO) Yönetim Kurulu Baskani Kadir Çintay, Hazine ve Maliye Bakani Mehmet Simsek’in katilimiyla TOBB’da düzenlenen oda ve borsa istisare toplantisina katildi.

Toplantiya katilan ve bir konusma yapan BINTSO Yönetim Kurulu Baskani Kadir Çintay, “Devlet desteklerinde KDV muafiyeti ile ilgili bir talebimiz bulunmakta bunu sizlere sunmak istiyorum. Devletimiz, yatirimcilarimiza destek saglamak için zaman zaman çesitli destek programlari açmaktadir. Bu destekleri, bazen Tarim ve Orman Bakanligi, bazen KOSGEB bazen de bölgesel kalkinma ajanslari araciligiyla sunmaktadir. Destek programlarinin etkisini artirmak ve yatirimcilarin sayisini artirmak için, uygulanan desteklerde KDV muafiyeti getirilmesi gerektigini düsünüyoruz. Avrupa Birligi desteklerinde oldugu gibi, destek almaya hak kazanan yatirimcilarimiza verilecek muafiyet belgesiyle yaptiklari harcamalar KDV’den istisna tutulabilir. Degerli Bakanim, ülke ekonomimize vermis oldugunuz tüm desteklerden dolayi sizlere il camiamiz adina sonsuz sükranlarimizi arz ederim” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile