Biontech'i Kuran Türeci Ve Sahin'e Köln Üniversitesinden 'Fahri Doktora' Unvani

Almanya'da yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karsi asi gelistiren Biontech sirketinin kuruculari Prof. Dr. Ugur Sahin ile Dr. Özlem Türeci'ye, Köln Üniversitesi tarafindan "fahri doktora" unvani verildi.

Köln'ün tarihi belediye binasinda düzenlenen törende Sahin ve Türeci, sehrin altin defterini imzalayarak, Köln Üniversitesi Tip Fakültesinden "fahri doktora" unvani aldi.

Köln Büyüksehir Belediye Baskani Henriette Reker, liseyi Köln'de bitiren ve Köln Üniversitesi Tip Fakültesi'nde egitim görüp doktorasini tamamlayan Sahin ve Türeci'ye insanliga yaptiklari yeri doldurulamaz hizmetleri için tesekkür etti.

Kovid-19 asisinin insanlari aylar ve yillar boyunca aci, travma ve kayiptan kurtardigini belirten Reker, uzun süren çalismalar sonucu bulunan bu asinin dünyada birçok insani ölümden kurtardigini söyledi.

Ugur Sahin, gençliginin geçtigi Köln sehrinde arkadaslari, ögretmenleri ve meslektaslariyla harika anilari oldugunu belirterek, kendileri için Köln'ün yenilik, gelenek ve kozmopolitligi temsil eden, ilham veren mükemmel bir sehir oldugunu söyledi.

Köln'ün 100 binden fazla ögrencisi olan bir üniversite sehri oldugunu ifade eden Özlem Türeci, kendilerine bu unvani layik görenlere tesekkür etti.

Köln Üniversitesi Tip Fakültesi Dekani Gereon Fink ise Türeci ve Sahin'in RNA asisi alaninda bilimin gelismesine yaptiklari katki ile tip tarihine girdiklerini ifade ederek, kendilerine "fahri doktora" unvani vermekten duydugu memnuniyeti vurguladi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile