Bir Annenin Başarı Öyküsü

Bir Annenin Başarı Öyküsü

Tokat’ın Erbaa ilçesinde el emeği ürünlerini satan 54 yaşındaki Rabia Özdemir’in oğlu öğretmen olurken, kızı kaymakam olmak için çalışıyor, diğer oğlu ise üniversiteye hazırlanıyor.

Erbaa Belediyesi Hanımelleri Standı'nda iki adet sergisi bulunan Özdemir, 4 yıldır birisinde gözleme yaparken diğer standında evinde ürettiği kuşburnu pekmezi, ev makarnası, erişte, bağ yaprağı gibi ürünleri satarak çocuklarının eğitim masraflarını karşılarken aile ekonomisine de katkı sağlıyor. 2’si erkek 3 çocuk annesi Özdemir, “Eşim çalışıyor. Benim burada bu işi yapmamdaki önceliğim eşime yük olmadan çocuklarımın eğitim masraflarını karşılama isteğimdir. Bugün itibarıyla büyük oğlum öğretmen oldu ve atandı. Kızım İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ni ve aynı zamanda Sosyal Hizmetler Fakültesi'ni bitirdi. Tek isteği kaymakam olabilmek ve onun için çalışıyor. Küçük oğlum bu yıl üniversite sınavlarına hazırlanıyor” dedi.

Özdemir, evinde ürettiği ürünleri gece geç saatlere kadar çalışarak ertesi günkü tezgahına hazırladığını ifade ederek, “Sabah erken saatlerde işe geldiğimde tezgahım hazır oluyor ve diğer tezgahımda da gözleme yapmaya devam ediyorum. Allah’a şükür azımsanmayacak kadar da kazanıyorum. Bu işimi yaparak aile ekonomisine katkı sağlama ile beraber üretmenin vermiş olduğu manevi hazzı da yaşıyorum. Benim burada bu hizmeti vermeme sebep olan Fadime hanıma, Kültür Evi sorumlusu Sema hanıma ve gerek bana, gerekse buradaki tüm arkadaşlarımıza böyle güzel bir imkanı sunan Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Yenihan’a çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile