Sivas merkeze bagli Yildiz beldesinde yasayan Bekir Güller, 1 asirlik yasiyla dikkat çekiyor. Ilerleyen yasina ragmen hafizasiyla adindan söz ettiren Güller, resmiyette 9 yas küçük gözüküyor. 105 yasindaki Bekir dedenin 100’ün üzerinde torunu bulunuyor. Torunun torunlarini kucagina almanin mutlulugunu yasayan Bekir dede yogurdu bolca tükettigini tarladan gelince ise yayla ve bulgur çorbasi içtigini belirtti.
“Allah’in sevgili kuluymusum ki torunlarimin torunlarini gördüm”
Torunlarinin torunlarini gördügünü söyleyen Güller, “Gençligimde; Arpa ekmegi yedim, tahil ekmegi yedim. Tarladan geldigimde yayla çorbasi yiyordum. Bulgur çorbasi yiyordum. Hamur isi yiyordum. Tarlada tirpan yaparken yemegimizi yerdik devam ederdik. Bakracin içine yogurdu özelerdik içine su ve ekmek koyar yerdik. Üstüne de kömbe ekmegi yerdik. Sonra isimize devam ederdik. Allah’in sevgili kuluymusum ki torunlarimin torunlarini gördüm. Ne güzel mutlu oldum. Buraya geldi çocuklar, ne güzel esi dostu gördük. Çok güzel oldu, tatli oldu” diye konustu.
“Bu zamana kadar gelmesinin sebebi yogurt yiyor olmasi”
Torununun torununun annesi olan Sehriban Güller, Bekir dedenin bu zamana kadar gelmesinin nedeninin yogurt yemesi olduguna deginerek, “Bu sene yatakta yatiyor. Bu yasina gelmesinin sebebi imani mi saglikli beslenmesi mi merak ediyorum. Hep söyle söyler dede, aciktigim zaman ben hep yogurt yerdim diyor. Bu zamana kadar gelmesinin sebebi yogurt yiyor olmasi. Sizde yogurdu çok yiyin diyor” dedi.
“Sadece kisin soguklardan dolayi hasta oluyor”
Torununun torununun annesi olan Ayse Güller, Bekir dedenin sadece kisin soguklardan dolayi hasta oldugunu ifade ederek, “Benim ananem kizi olur. Torunun torununu gördü. 100’den fazla torunu vardir. Benim ananemin 30’dan fazla torunu var. Rabbim uzun ömürler versin. Bizlerde hepimizde saglikla yasariz insallah. Bizlerde torunumuzun torununu görmek nasip olur insallah. Akrabalar Bekir dedeyi görmeye geliyorlar. Bildim bileli Bekir dede burada 105 yasina girdi. Dogal besleniyorlarmis. Eski toprak saglam insanmis. Sadece kisin soguklardan dolayi hasta oluyor” seklinde konustu.
Bir Asirlik Çinar Torununun Torunlarini Kucagina Aldi
Sivas’ta yasayan 105 yasindaki Bekir Güller, torununun torunlarini kucagina almanin mutlulugunu yasiyor.



















