'Bir Belgeselcinin Hicaz'daki 40 Yili' Fotograf Sergisi Açildi

'Bir Belgeselcinin Hicaz'daki 40 Yili' Fotograf Sergisi Açildi

Belgesel sanatçisi Ömer Faruk Aksoy’un kutsal topraklarda objektifine yansiyan görüntülerinden olusan “Bir Belgeselcinin Hicaz’daki 40 Yili“ isimli fotograf sergisi TBMM Milli Saraylar Saray Koleksiyonlari Müzesi Sanat Galerisi’nde açildi. 90 ayri eserden olusan sergi 31 Ekim tarihine kadar ziyarete açik kalacak.

Belgesel ve fotograf sanatçisi Ömer Faruk Aksoy’un, Mekke ve Medine’yi de kapsayan Hicaz bölgesinde 1980’li yillarin basindan itibaren, özel izinlerle çektigi fotograflardan olusan sergisi “Bir Belgeselcinin Hicaz’daki 40 Yili” isimli fotograf sergisi bugün saat 15.00’da gerçeklesen açilisla sanatseverlerle bulustu. Sanatçi Aksoy Besiktas’ta bulunan TBMM Milli Saraylar Saray Koleksiyonlari Müzesi Sanat Galerisi’nde sergilenecek olan eserlerin çekimi için özel izinler alindigini belirtti.



“Bu benim hayatimin 40 yilinin bir özeti”

Hicaz bölgesinde çektigi fotograflari ziyaretçilerle bulusturan sanatçi Ömer Faruk Aksoy, "Bu benim hayatimin 40 yilinin bir özeti oluyor. Niyetimiz, hem oralara gitmis olanlarin hem de gidemeyenlerin görmek istediklerinin bir kismini sunmaktir. Insallah oraya gitmek herkese nasip olur. Oralari gidip görmek resimlerde görmekten çok daha farkli. O ruhaniyeti tatmak çok farkli bir his oldugu için herkesin bunu tatmasini temenni ederim" dedi.



“Ilk Müslüman Türk olarak bunu yapmak bize nasip oldu”

Bazi fotograflarin çok özel izinlerle çekildigini dile getiren Ömer Faruk Aksoy, "Bu fotograflarin hemen hemen çogu çok özel izinlerle çekilmis fotograflardir. Mesela Harem-i Serif’in, Mescid-i Nebevi’nin içi bombos görünüyor fotograflarda. Çünkü o zamanlar yatsi namazindan sabah namazina kadar cami kapali oluyordu. Biz de o aralikta özel izinler alarak fotograflari çektik. Helikopter çekimleri de çok mühim. Benim çok kullandigim, dünyanin en sofistike helikopter çekim cihazlarindan olusan, Alman Ingiliz ve Amerikalilarin olusturdugu bir sistem olan sineflexi kullanan ilk Müslüman Türk olmak da bize nasip oldu" ifadelerini kullandi.

Genisletme çalismalari ve düzenlemeler nedeniyle sürekli degisen Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi’nin degisim ve dönüsüm sürecine herkesin sahit olmasini saglayan sergi, ecdadimizin kutsal topraklarda insa ettigi tarihi eserleri, yapilan ilaveleri, ibadethanelerdeki benzersiz hatlari ve essiz katkilari gözler önüne seriyor.

Genisletme çalismalari ve düzenlemeler nedeniyle sürekli degisen Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi’nin degisim ve dönüsüm sürecine herkesin sahit olmasini saglayan sergi, 31 Ekim’e kadar sanatseverlerin ziyaretine açik olacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile