Bir Gün Evli Kaldi, 'Duman' Oldu

Bir Gün Evli Kaldi, 'Duman' Oldu

’Bir gün’ evli kaldigi esine 5 yildir nafaka ödeyen Kastamonulu 33 yasindaki Mustafa Duman’in hayati adeta duman oldu. Türkiye’yi dolasarak sesini duyurmaya çalisan Duman’in ödedigi nafaka, son asgari ücret zammiyla birlikte 1345 TL’ye yükseldi.

Kastamonu’nun merkeze bagli Pehlivan köyünde ikamet eden 33 yasindaki Mustafa Duman, sosyal medyadan tanistigi Ayse ile iki yillik birlikteligin ardindan 2017 yilinin Ekim ayinda evlendi. Esinin yüzünü sadece nikah günü görebilen Duman, ailesi ile birlikte Istanbul’a döndükten sonra bir daha haber alamadigi esine bosanma davasi açti. Davanin görüldügü sirada aylik 700 TL nafaka ödemeye mahkum edilen Duman, son asgari ücret zamminin ardindan ödedigi nafaka 1345 TL’ye yükseldi. Sesini duyurmak için mücadele eden Duman, Samsun’la birlikte toplam 25 sehre yürüyerek yetkililere seslendi. Hakkinda alinan mahkeme kararlari nedeniyle sigortali bir iste de çalisamayan Duman, 1398 km’lik yolculugunda günde 1 sehri yürüyerek, sesini duyurmaya çalisiyor.

“1 günlük esime aylik 1345 TL nafaka ödeyen kisiyim”

Bosanamamasina ragmen esine ömür boyu nafaka ödemek zorunda birakildigina dikkat çeken Mustafa Duman, “Önceden 1 günlük nikahli esime aylik 700 TL nafakaya baglanmistim. Son asgari ücret zammiyla bin 345 TL nafakaya mahkum edildim. Bu nafaka ömür boyu devam ediyor. 1 günlük esime aylik bin 345 TL nafaka ödeyen kisiyim. Bu duruma tepki göstermek için Kastamonu’dan Istanbul’a 2 defa, daha sonra da Kastamonu’dan Ankara’ya yürüdüm. Bu yolculuklarda benim gibi magdurlari gördüm. Adalet, hukuk yolundan gittim ama olmadi. Hakli oldugumu düsündügüm davalarda para cezalariyla karsilastim. Cezaevine atildim, iftiraya ugradim. Son duragim da Samsun oldu. Bundan önce 24 ile giderek toplamda 1398 km’lik yürüyüs yaptim. Geçimimi saglamak için Samsun’da orman kesimine basladim. 5 yildir sigortam olamiyor. Hiçbir yerde sigortali çalisamiyorum. Üstüme atilan iftiralar yüzünden primlerim de gitti. Ormandan kazandigim paralar ile tekrar yürüyüse basliyorum. Benim gibi bir sürü nafaka magduru var” dedi.



“Samsun 25. ilim, toplam 1398 km yürüdüm”

Türkiye’deki sehirleri yürüyerek sesini duyurmak istedigini vurgulayan Duman, “Samsun 25. ilim. Her gün bir ilde konaklayarak, yürüyorum. Su anda 1398 km’ye ulastim. 1 günlük evlilige ömür boyu nafaka verilmesinin sonlandirilmasini istiyorum. Çoluk-çocugum yok. 1 günlük evlilik için bana verilen karar nasil bir karar anlayamadim. Benim gibi ömür boyu nafakaya çarptirilan dünyada ve Türkiye’de yok. Bana göre hakliyim ama karar böyle. Artik avukat da tutamaz hale geldim çünkü avukatlarin bu kanuna da gücü yetmiyor” diye konustu.

Mustafa Duman, 1 günlük esi A. R. B. Duman’a (26) ödedigi ömür boyu nafaka cezasindan kurtulmak istiyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile