Bir Haftadir Çatida Olan Kedi Kurtarilmayi Bekliyor

Bir Haftadir Çatida Olan Kedi Kurtarilmayi Bekliyor

Eskisehir’de bir haftadir binanin çatisinda mahsur kalan kedi kurtarilmayi bekliyor. Mahalleli, durumu itfaiyeye bildirdiklerini ancak sonuç alamadiklarini söyledi.

Emek Mahallesinde yurt disinda yasayan bir aileye ait oldugu ögrenilen evin çatisinda bir kedi mahsur kaldi. Kedinin çikamadigini gören mahalle sakinleri durumu hem itfaiye ekiplerine hem de muhtara bildirdi. Emek Mahalle Muhtari Sibel Akin, Eskisehir Büyüksehir Belediyesine bagli itfaiye ekiplerini aradi. Ancak iddiaya göre olumsuz yanit alindi.

“7-8 gündür indiremedik, itfaiyeyi aradik ‘gelemeyiz’ dediler”

Mahalle sakinlerinden ve kediye yardim etmeye çalisan Semih Akil, kedinin 7 ya da 8 gündür çatida oldugunu ifade etti.

Kediyi indirmediklerini ifade eden Akil, “Asagidaki agaçtan tirmanmis, fakat geri indiremiyor. Sabah ben agaca tirmandim, kasa uzattim o halde de inmedi itfaiyeye haber verdik. Itfaiye bize ‘Hayvanin bir yerde sikisik olmasi lazim’ diyor. Ben de "Geziniyor ama indiremiyoruz, zaten ev sahiplerinin ikisi de yurt disinda, evin çatisina çikamiyoruz, haber de veremiyoruz" dedim. Ondan sonra biz itfaiyeyi iki kere aradik, bir babam aradi bir de ben aradim. Ben hatta muhtarimiza da ben haber verdim, kendisi de iletti ayni sekilde ama gelemeyeceklerini söylüyorlar. "Iletecegiz diyorlar ’ama gelen giden yok. Ufak tefek bir seyler atiyoruz, ama su hiç içemiyor. Gece gündüz miyavliyor, zaten sesi falan gitti iyice kisildi” diye konustu.



“Kedi 7 gündür aç susuz orada kaldi”

Emek Mahalle Muhtari Sibel Akil, kediyi kurtarmak için her yola basvurduklarini ancak bir sonuç alamadiklarini söyledi.

Itfaiye ekiplerinin defalarca aranmasina ragmen gelmediklerini anlatan Muhtar Akil, konusmasinin devaminda sunlari söyledi:

“Itfaiye Müdürlügünü aradim. Kedi zor durumda olmadigi sürece, yani herhangi bir sikisma olmadigini veya herhangi bir kuyu tarzinda ya da baca tarzinda bir yere düsmedigi takdirde maalesef bu sekilde çatidan kedi almaya gelemeyeceklerini söylediler. Ama benim hatirimi kirmayip geleceklerini söylediler, ama yine ekip gelmemis. Biz de farkli bir yol denedik. Su an emniyet müdürlügümüz de bu isin içerisine girdi. Yani kedi sadece çatida da degil oraya sikismis ayni zamanda inemiyor da. Zaten ve 7 gündür maalesef aç susuz. Konu komsu bir seyler atmaya çalisiyorlar çatiya, ama maalesef yüksek oldugu için ulasamiyorlar da. Yani kedi zor durumda. Havalar soguk, kaldi ki orada sonuçta hayvan sevenlerimiz var. Yani hayvan koruma derneklerimiz var iste hayvanlari koruyalim diye pek çok haberler yapiliyor ama biz ihbarda bulunuyoruz. Maalesef gelen giden olmuyor.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile