Tamamlandığında Ankara’nın en yüksek konut kulesi olacak 185 metrelik OneTower Kule Konut ve AVM projesi de sunduğu çevresel çözümler sayesinde 50 yılda 50 bin ağacı kurtarmayı hedefliyor.
Küresel ısınmanın bir numaralı sorumlularından inşaat sektörü de her geçen yıl daha da artan çevre bilincine uyum sağlamaya başlıyor. Sektör temsilcileri binaları artık çevreye duyarlı malzemelerden inşa ederken, güneş ve rüzgar enerjisi gibi alternatif sistemlere yönelerek daha temiz bir doğaya katkıda bulunuyor.
Özçelik-Pelit-Tan ortaklığıyla inşa edilen ve tamamlandığında Ankara’nın en yüksek kule konut ve AVM projesi olacak 185 metrelik OneTower, Başkent’te bu konudaki önder projelerden biri oldu. Binanın yeşil ve çevreci olduğunu tanımlayan Leed Gold Sertifikası adaylığını titizlikle yürüten projede enerji tasarrufundan çevre kirliliğine kadar her detay ele alınıyor. Şantiyeye giren iş makinelerinin lastiklerine bulaşan çamurun yolları kirletmemesi için iş sonu tekerleri bile yıkanıyor.
İTO Yatırım ortaklarından Özkan Özçelik, OneTower’ın Ankara’nın en yüksek konut projesi olmakla kalmayıp, Leed Gold sertifikasına sahip ilk binası olacağının altını çizerek, şunları söyledi:
“Yıllardan beri Ankara inşaat sektörüne getirdiğimiz yeniliklerle dikkatleri üzerine çeken İTO Yatırım, Ankara’nın en prestijli bölgesi olan Oran’da en seçkin kişileri bir araya getirecek OneTower projesinde çevreye katkıyı en ön planda tuttu. Yeşil bina sertifikasına sahip olmak adına maddi ve manevi hiçbir detaydan kaçınmadık. Bizim bu konudaki girişimlerimiz çevreye duyarlı, seçkin müşterilerimizin de takdiriyle karşılandı. OneTower projesinin her geçen yıl büyüyen, konforunu artıran Ankara inşaat sektöründe bir dönem başlatacağına inanıyoruz.”
150 DÖNÜM ORMANA BEDEL
Özkan Özçelik, karbon izi çalışmalarına göre, OneTower Projesindeki çevresel yapılardan dolayı yıllık bin ağaca bedel enerji tasarrufu öngörüldüğünü ifade ederek, “OneTower projemiz mimarisindeki gelecek nesillere hitap edecek ince çizgiler, Türkiye’nin en sağlam binalarından biri olması nedeniyle onlarca yıl yaşam merkezi olma özelliğini sürdürecek. Ancak, günümüz binalarında ortalama sürenin 50 yıl olduğu hesap edildiğinde en az 50 bin ağaca bedel karbon salınımının önüne geçmiş olacak. Bu da yaklaşık 150 dönüm orman alanına bedel. Bu nedenle projemizde çevresel değerlere verdiğimiz önem nedeniyle ayrıca gurur duyuyoruz” dedi.
Özçelik, enerji tasarrufunun doğal olarak konut sahiplerinin bütçesine de olumlu yansımasının olacağını, enerji giderlerinin yüzde 25 ile 28,7 arasında azalacağının öngörüldüğünü kaydetti.
1150 rakımla Ankara’nın en yüksek bölgelerinden Oran’da inşa edilen OneTower, 48 katlı, 185 metre yükseklikte olacak. Projede 12 ayrı tip ve büyüklükteki 306 residence daire bulunuyor. Mimari tasarımını TabanlıoğluMimarlık’ın yaptığı OneTower’ın sosyal tesislerinde kapalı yüzme havuzu, güneşlenme terasları, vitamin bar, sauna, buhar odası, masaj odası, dinlenme alanı, genel aktivite alanları (lounge, özel davet mekanları, toplantı salonları), çocuk kulübü, fitness, pilates/yoga salonu, squash, tek pota basketbol sahası, masa tenisi, soyunma odaları, satranç salonu, dart salonu ve yönetim ofisleri bulunacak.
OneTower’da güvenlik hizmeti, vale hizmeti, concierge hizmetleri (alışveriş desteği, temizlik hizmeti, ilaç tedariği, çiçek gönderimi, kuru temizleme/lostra ve terzi hizmetleri, kurye ile posta gönderimi, sosyal tesis rezervasyon işlemleri, catering/davet organizasyonu, çocuk bakım hizmeti, araç kiralama hizmeti, bilet/otel/tur organizasyon), teknik destek (bakım/onarım) hizmetleri verilecek
Bir Konut Projesiyle 50 Bin Ağaç Kurtaracaklar
İnşaat sektörü küresel ısınmaya neden olan karbondioksit salınımının yüzde 40’ından sorumlu olunca, sektör temsilcileri de bu durumu tersine çevirme çalışmalarına yöneldi.