Bir kot taşlama işçisi daha öldü

Bir kot taşlama işçisi daha öldü

Beş yıl boyunca kaçak kot kumlama atölyelerinde çalıştıktan sonra slikozis hastalığına yakalanan Ali Rıza Eldemir, hayatını kaybeden 47. kot kumlama işçisi oldu.

Ali Rıza Eldemir, silikozis nedeniyle hayatını kaybeden 47. kot kumlama işçisi oldu. 2000'de iş bulmak amacıyla İstanbul'a gelen ve 2005'e kadar kaçak atölyelerde çalışmak durumunda kalan Eldemir, iki yıl boyunca tedavi görmesine karşın silikozise yenik düştü.

Radikal gazetesinin haberine göre, Esenyurt ve Gaziosmanpaşa Küçükköy'deki farklı atölyelerde 2005 yılına kadar kot kumlayan Eldemir, iki akrabası ve sekiz köylüsüyle birlikte biraz fazla yevmiye için sigortasız şekilde ve sağlıksız ortamlarda çalışmaya razı oldu.

Kaçak atölyelerin kapatılması üstüne 2005'te köyüne dönen ve evlenen Eldemir, 2009'da silikozis hastalığına yakalandığını öğrendi. Son bir yıldır oksijen tüpüne bağlı şekilde yaşayan Ali Rıza Eldemir, sırasıyla Muş, Diyarbakır ve Elazığ'da tedavi gördükten sonra iki ay önce İstanbul Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ne yatırıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile