'Bir Kumanya Da Sen Bağışla'

Deniz Feneri Derneği Ankara Şubesi Koordinatörü Hamit Kunt, "Bir kumanya da sen bağışla" kampanyası kapsamında 50 bin aileye ramazan yardımı yapılacağını söyledi.

Deniz Feneri Derneği'nin Pursaklar ilçesindeki yardım malzemeleri deposunda düzenlenen basın toplantısında Kunt, derneğin 20'nci ramazanını kutladığını belirterek, "1996 yılında, yine böyle bir ramazan gününde bir poşet gıdayla başlayan iyilik hareketi, ayda on binlerce aileye gıda, sağlık, giyim yardımı yapan ulusal ve uluslararası sivil toplum kuruluşu (STK) haline geldi" dedi.

Bu ay içinde yurt içinde 40 bin, yurt dışında 10 bin olmak üzere 50 bin aileye kuru gıda, yağ, un, şeker, makarna, kahve ve temizlik malzemeleri içeren kolilerin ulaştırılacağını bildiren Kunt, şunları kaydetti:

"2008'de bu iyilik hareketine bazı saldırılar, iftiralar yapıldı. Buna rağmen şu an 50 binden fazla aileye bu ramazanda başlamak üzere yardım çalışması yapılacak. Daha önemlisi, Deniz Feneri'ni o yıpratma çalışmalarıyla bir miktar etkileseler bile, Türk halkının iyilik duygularını olumlu anlamda tetikledi o iddialar. Yüzlerce STK ve yardım kuruluşu, hem Türkiye'de hem dünyada yüzbinlerce, milyonlarca insana yardım götürüyor."

- Ramazan projeleri

Kunt, derneğin ramazan projelerine de değinerek, "Bayramlık" isimli projeyle yoksul çocuklar ve yetimlere bayramlık giysiler ulaştırılacağını, "Yetim ve öksüzlere bayram harçlığı" projesiyle bu çocukların bayram harçlığı alacağını, "İftarda buluşuyoruz" projesiyle 20 ülkede iftar sofrası kurulacağını, "Yetim sofraları" projesiyle de çeşitli illerdeki yetimler ve ailelerinin iftar sofrasında buluşturulacağını aktardı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile