Bir Paket Tohum Için Birbirleriyle Yaristilar, Görevliler Zor Anlar Yasadi

Bir Paket Tohum Için Birbirleriyle Yaristilar, Görevliler Zor Anlar Yasadi

Rize’de dagitilan ata tohumlarina ilgi çok olunca izdiham yasandi.

Rize Belediyesi kendi seralarinda yetistirdigi 53 bin ata tohumunu vatandaslara dagitti.

Memisaga Parki’nda gerçeklesen ata tohumu dagitma programi öncesinde vatandaslar önceden hazirlanmis 53 bin ata tohumu paketinden alabilmek için stant önünde toplamaya basladi.

Rize Belediye Baskani Rahmi Metin’in gelerek açilis konusmasini yapmasinin ardindan dagitilan tohumlari almak isteyen vatandaslar birbirleriyle yaristi. Bir an önce tohum almak isteyen vatandaslar siraya girmeyince izdiham meydana geldi. Vatandaslarin bir anda yogunluk olusturmasina karsilik veremeyen yetkililer ise zor anlar yasadi. Etkinligin anons görevlisi vatandaslara sik sik "Acele etmeyin, herkese yetecek kadar ata tohumu var" seklinde uyarilarda bulunmak zorunda kaldi.

Kalabaligi gören bir baska vatandas ise "Bu insanlardan ben Rizeli olarak utaniyorum" seklinde tepki gösterdi.

Konu hakkinda açiklama yapan Rize Belediye Baskani Rahmi Metin bir farkindalik olmasi için kendi seralarinda ürettikleri Rize’nin ata tohumlarini vatandaslar ile bulusturmak istediklerini söyledi.

Metin, “Insanlarimizin belki çok farkinda da olmadi. Bir simgesel olarak ata tohumu 53 bin tane torbaciklari koydu arkadaslar. Burada Tarim ve Orman Il Müdürlügümüzün de bize destegi oldu. Kendi seralarimizda da üretip çogaltacagiz. Biz burada sadece 200-300 sene önceki tohumu nostalji olsun diye degil, insanlari bahçeyle de bulusturmak istiyoruz. Bir farkindalik olsun diye belediyenin park bahçelerinde, seralarinda bundan sonra her yil yetistirilecek ve farkindalik olsun diye dagitilacak. Vatandasi hibrit tohumdan uzaklastirmak istiyoruz. Biz burada dagittigimiz tohumlarla ne Türkiye’nin tarimini kurtaracagiz, ne de insanlari bu anlamda ihya edecegiz. Türkiye’nin birçok yerinde belediyeler bu tohumlari dagitiyor. Eger bu farkindaligi Rize’de ve Türkiye’de arttirabilirsek, vatandaslar bahçesine ekecek ve bu tohumlar artacak. Amacim buydu ve amacimiza ulastik. Ilaçlarin ilgisi yogundu bir izdiham olustu ama herkese yetecek kadar tohum var” dedi.

Kalabalik dagitilan ata tohumlarinin bitmesiyle son buldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile