Bir 'tık' ile kurbanınız kapıda

Gaziantep'te bir İnternet sitesi bir 'tık' ile kurbanı kesip müşterilerinin adresine kadar teslim etmeye başladı. Yıllardan beri Gaziantep'te canlı ha

Gaziantep'te bir İnternet sitesi bir 'tık' ile kurbanı kesip müşterilerinin adresine kadar teslim etmeye başladı. Yıllardan beri Gaziantep'te canlı hayvan besiciliği yapan bir şirket, satışlarını internete de taşıdı. 'kurbaniste.com' adlı internet sitesiyle kurban siparişi alan firma, hayvanı kesip, temizledikten sonra müşterisinin kapısına kadar götürüyor.

Kurban Bayramı öncesi böyle bir hizmeti vatandaşa vermenin mutluluğunu yaşayan 'kurbaniste.com' sitesi sahibi Erkan Sezer, her şeyin internetten satışının yapıldığı günümüzde kurban satışlarının da sanal alemden yapılmaya başladığını belirtti. Gelir düzeyi iyi kişilerin hizmetin kapısına kadar götürülmesini istediğini hatırlatan Sezer, şirket olarak bu hizmetin gerekliliğini gördüklerini dile getirdi.

KURBANIN VİDEOSUNU İZLEYEBİLİYORSUNUZ

Kurbanlık isteyen kişinin siteye girip talep formunu doldurmasının yeterli olduğunu belirten Sezer, kişinin talebinin anında SMS olarak ilgili kişilerin cep telefonuna mesaj olarak geleceğini kaydetti. Sezer, "Biz talebi aldığımız anda hanımızda görevli arkadaşımızı bilgilendireceğiz. Onun da cep telefonuna mesaj gelecek. Kurbanlık kesilip temizlendikten sonra adrese teslim edilecek. Kurbanın parasını isteyen kredi kartı, isteyen nakit ödeyebilecek. Bankadan havale de yapılabilecek." ifadelerini kullandı.

Vatandaşın bir 'tık' ile sitelerine girip istediği kurbanlığı seçebildiğini anlatan Sezer, "Kurbanlığın hem fotoğrafını hem de videosunu izleyebilecekleri bir yapı oluşturduk. Bu organizasyon ile vatandaşa en hızlı hizmeti sunmak istiyoruz." dedi. Bu hizmetin şimdilik Gaziantep ile sınırlı kaldığını söyleyen Sezer, ilerleyen zaman dilimlerinde farklı illerdeki kasaplarla anlaşarak Türkiye'ye sanal alemden kurban göndereceklerini aktardı.

Kurbanlık satışlarının geçen seneye göre çok iyi olduğunu anlatan Sezer, fiyatların biraz yüksek olmasının tüketiciyi bu görevi yapmaktan uzaklaştırmadığını vurguladı. Sezer, "Bağış yapmak isteyenler için de internet sitemizde 'bağış yap' adıyla bir butonumuz var; hangi kurumu istiyorlarsa o kuruma talep giriyorlar. Biz de kurumla görüşüp temin ediyoruz." diye konuştu.

Kurbanlıkları kilogram başı sattıklarını anlatan Sezer, kurbanlığın kilogramının 11 TL'den gideceğini tahmin ettiğini ifade etti. Sezer, "Gaziantep'te kurbanlık fiyatları genelde arife günü oluşur. O günkü fiyatlarda üç aşağı beş yukarı bu seviyede olur." diye kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile